LG introduceert de nieuwste flagship: de LG G3

De Koreaanse fabrikant LG heeft gisteren haar nieuwste Flagship smartphone aangekondigd: de LG G3. De nieuwste telg in de LG G-serie heeft onder andere een upgrade gekregen in het scherm, de behuizing en de camera en kan zich wat dat betreft een goede opvolger noemen van de zeer populaire LG G2

Op het eerste gezicht lijkt de G3 veel op zijn voorganger. De telefoon heeft een groot scherm, smalle randen om het scherm en de kenmerkende knoppen op de achterkant, waardoor de smartphone nog dunner gemaakt kan worden. De knoppen op de achterkant zijn platter vormgegeven dan bij de LG G2, waardoor de ronde aan-uitknop fijner werkt bij dagelijks gebruik. Het nieuwe vlaggenschip wordt uitgebracht met een geborsteld-metalen skin die niet gevoelig is voor vingerafdrukken.

De specificaties van de telefoon zijn vergelijkbaar met de grootste concurrenten in het high-end segment. De telefoon is uitgerust met Android 4.4.2 en een 2,5 GHz quad-core processor die vergelijkbaar is met de processor uit de Samsung Galaxy S5. De nieuwe smartphone heeft 2 GB RAM en 16GB opslaggeheugen, wat uit te breiden is met micro-SD. LG heeft de telefoon dezelfde 3.000 mAh batterij als de G2 gegeven, maar heeft de accu verwisselbaar gemaakt. Al werd de LG G2 door onze reviewers geroemd om de accuduur, is de mogelijkheid om een reserve accu te plaatsen mooi meegenomen.

Scherm

LG is een van ’s werelds grootste leveranciers van displays en heeft veel van haar kennis op dit vlak in de G3 gestopt. De telefoon heeft een 5,5” display, een formaat die we enkele jaren geleden alleen nog in phablets zagen. Door de dunne randen om het scherm is de telefoon niet extreem groot, al is de G3 wel iets groter dan de directe concurrenten: de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en HTC One M8, die overigens allemaal een kleiner scherm hebben.

scherm

Het formaat is alleen niet het meest opvallende aan het scherm, de G3 heeft namelijk een Quad-HD display gekregen. Dit houdt in dat de resolutie van het telefoonscherm 4x zo hoog ligt als van een standaard HD-scherm. Er is dus een grote kans dat het 5,5” display van je nieuwe smartphone 2x zo scherpe beelden produceert als je televisie thuis.

Camera

De camera heeft een flinke upgrade gekregen, al zul je dit in megapixels niet merken. De LG G3 heeft dezelfde 13 megapixel camera als de G2, maar dan met een grotere sensor die de kwaliteit van de foto’s omhoog krikt. De camera kan nu ook in een 4K-resolutie filmen en heeft een dubbele LED-flitser, waar de G2 een enkele LED had.

De camera van de LG G3 stelt dankzij de laser-gestuurde autofocus extreem snel scherp, waar je vooral bij weinig licht profijt van hebt. De G3 maakt gebruik van de lasertechnologie van LG’s slimme stofzuigers en gebruikt de laser om de afstand tot een voorwerp te meten. Hierdoor kan de telefoon in minder dan een kwart van een seconde een foto schieten. Dankzij de autofocus en de optische beeldstabilisatie wordt het zeer moeilijk om een bewogen foto te maken.

camera

De 2.1 megapixel frontcamera heeft een grotere beeldsensor en diafragma  gekregen, waardoor de camera sneller een foto kan maken en mooiere plaatjes kan schieten. Voor meer gemak met het schieten van selfies heeft LG ‘gesture control’ uitgevonden: de camera begint automatisch af te tellen wanneer je een vuist maakt. Hierdoor hoef je de telefoon niet meer vast te houden bij het maken van een foto van jezelf.

Slimme software

LG heeft ook op softwarevlak een aantal slimme aanpassingen gedaan. De LG G3 is vanuit slaapstand te activeren met een Knock Code, een handige functie die alle nieuwe LG telefoons krijgen. Het toetsenbord is nu helemaal naar smaak in te richten. Je kunt het toetsenbord zelf groter maken en als je bepaalde leestekens vaak gebruikt, kun je de locatie zo indelen dat je er snel bij kunt. Dankzij Smart Notice geeft de telefoon suggesties om bepaalde handelingen uit te voeren: de G3 herinnert je om gemiste oproepen terug te bellen, geeft aan welke apps je weinig gebruikt en herinnert je aan iets simpels als je paraplu wanneer het gaat regenen. 

De nieuwe LG G3 zal vanaf juli in de winkels liggen. Wij hebben hoge verwachtingen van deze nieuwe telefoon, en jullie? Wordt dit jouw volgende telefoon?

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant