LG G2 review

De LG G2, het meest recente topmodel van LG, is nu enkele maanden op de markt. LG omschrijft de telefoon als dun, snel en intuïtief. Wat vooral opvalt van deze nieuwe telefoon is wel de achterkant: de LG G2 is namelijk de eerste telefoon die geen knoppen meer aan de zijkant heeft, maar aan de achterkant! Dit maakt de telefoon een stuk dunner en brengt volgens LG een hoop gemak met zich mee. De verwachtingen zijn hoog, maar hoe werkt de telefoon nou echt in het dagelijks leven? Hoe bevalt deze telefoon bij de eindgebruiker? Is dit echt het toptoestel die de concurrenten wegblaast? Phone House gaf via Facebook twee van deze toestellen weg en laat de gebruiker aan het woord! Lees hier de ervaringen van Viktor en Denise.

 

LG winnaars

 

Eerste indruk

Op 28 november kregen de gelukkige winnaars hun nieuwe telefoon in handen. Bij beide prijswinnaars viel het opvallende design en de grootte van het scherm gelijk op. Viktor: “Gelijk vallen je een paar dingen op. Het elegante ontwerp, de telefoon is om het scherm heen gebouwd in plaats van dat het scherm in een toestel gebouwd zit.”  Volgens Viktor is het grote scherm prima te bedienen met een hand. Het plastic design met carbon raster zorgt er volgens de winnaar voor dat de telefoon er strak uit ziet, lekker in de hand ligt en niet te zwaar is.

Denise geeft aan dat zij wel moet wennen aan het gewicht van de telefoon; haar vorige telefoon, een Sony, is een stuk lichter. Volgens Denise is een groot voordeel aan het design ook dat de speakers aan de onderkant van het toestel zitten. Hierdoor wordt het geluid niet gedempt als de telefoon plat op tafel ligt. Het geluid over de speaker gaat hard en speelt alles mooi af.

 

Knoppen op de achterkant

Natuurlijk viel bij de prijswinnaars gelijk op dat de bedieningsknoppen van de LG G2 aan de achterkant zitten. Denise: “Dit is in eerste instantie erg wennen, maar na een paar dagen weet je niet meer beter. Voordeel is dat je tijdens het bellen makkelijk het volume kunt aanpassen”.

Naast het volume kun je middels de knoppen op de achterzijde ook het toestel activeren. Als je telefoon op tafel ligt, kun je ook het toestel activeren door twee maal op het scherm te tikken. Wil je de telefoon weer op standby zetten? Tik twee maal op het scherm (maakt niet uit waar) en het scherm gaat weer uit.

 

Batterij

“Deze batterij is echt een knaller. […] De dag haalt hij makkelijk. Bij intensief gebruik: Veel op internet muziek luisteren en veel WhatsAppen doet hij het gewoon van 7.00 tot 0.00 uur.”

Bij een nieuwe smartphone zijn velen huiverig over de batterijduur. Goed nieuws: beide reviewers zijn zeer te spreken over de 3.000 mAh accu van de LG G2. Bij zeer intensief gebruik doet de telefoon het makkelijk een dag, bij gewoon gebruik gaat dit richting de twee dagen.

 

Camera

De 13-megapixel camera van de telefoon is over het algemeen goed te noemen. De foto’s zijn volgens beide reviewers van hoge kwaliteit en worden snel genomen. Bij schemer duurt het alleen wel iets langer voor een foto gemaakt is, waardoor de fotokwaliteit ’s avonds lager is dan overdag.

 

Overig

Viktor geeft aan dat de telefoon zeer gebruiksvriendelijk is voor jong en oud. Bij de LG G2 kun je namelijk niet alleen het lettertype aanpassen, maar ook te lettergrootte. Je kunt kiezen uit de lettergroottes Minimum, Klein, Normaal, Groot, Zeer groot en Maximaal. Zo is er voor iedereen wat wils.

Wat ook opviel aan de telefoon is de zeer vernuftige QuickRemote app. Deze afstandsbediening  werkt via een infraroodsensor, wat een groot voordeel is ten opzichte van de Wi-Fi optie die veel hedendaagse smartphones hebben.
Met de QuickRemote app kan je de TV, geluidsinstallatie, digitale ontvangers, dvd- en blu-ray spelers, airconditioners en beamers besturen.  Wanneer je al een universele afstandsbediening gebruikt, kun je dit ook aan je telefoon toekennen. Makkelijk vanaf de bank je apparatuur bedienen, direct vanaf je LG G2.

 

Conclusie

Beide reviewers vinden de LG G2 echt het toptoestel van het moment. De telefoon is snel, innovatief, het scherm is mooi en goed leesbaar in de zon en de batterij is verbluffend. Ook voor foto’s is de LG G2 meer dan geschikt, al mag de autofocus bij weinig licht wat sneller.

Wil jij ook kans maken om een telefoon voor Phone House te testen? Houd onze social media kanalen dan goed in de gaten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant