LG G2 Mini

Grote telefoons zijn hot. Wanneer je een high-end telefoon wil, moet je tegenwoordig ook op zoek naar een broek met grotere broekzakken. Gelukkig is er voor de consument de mini-lijn van de flagship-smartphones. Dit zijn telefoons die er uitzien als de high-end smartphones maar dan een tikkeltje kleiner, iets minder uitgebreide specificaties maar ook een stukje goedkoper. Samsung kwam met de S4 Mini, HTC heeft de One Mini en nu heeft LG er ook één: De LG G2 Mini.

De LG G2 Mini is net als de andere mini’s een ‘kleine’ smartphone met een high-end uitstraling voor een betaalbare prijs. Tot nu toe zagen de goedkopere LG telefoons, de zogeheten LG L-serie, er gelijk heel anders uit. Dat is bij de G2 Mini niet meer zo: net als bij de LG G2 heeft de G2 Mini knoppen op de achterkant, een relatief groot scherm en smalle bezels (randen rond het scherm). Door deze smalle randen kan de G2 Mini een opvallend groot scherm hebben zonder de telefoon groter te maken. Ondanks het 4,7″ scherm is de LG G2 Mini prima te bedienen met één hand.

Specificaties

De LG G2 Mini volgt de trend om vooral het uiterlijk van de flagship te kopiëren, maar de specificaties te downgraden. De G2 Mini draait op Android 4.4.2 (KitKat), heeft een 1.2 GHz quad-core processor, 1 GB RAM geheugen en 8 GB opslaggeheugen die uit te breiden is met micro-SD. Achterop de telefoon zit een 8 Megapixel camera en voorop kun je een 1.3 MP camera vinden voor de videogesprekken en selfies.

LG heeft gekozen voor mindere specs dan voor de LG G2 die een betere processor, meer geheugen, Full HD scherm en een 13 MP camera bevat. Dit heeft LG bewust gedaan om de telefoon betaalbaar te houden. Met een adviesprijs van 300 euro ligt de G2 Mini veel gunstiger in de markt dan zijn grote broer en heb je toch een mooie 4G telefoon, een relatief groot scherm van 4,7” en prima specificaties voor de gemiddelde gebruiker.

Op de LG G2 Mini zit ook leuke software die de innovatie van LG kenmerkt. Wanneer je een kabel in de telefoon stopt krijg je een pop-up met de vraag wat je wil doen, er zit een guest-mode op waarbij je jouw privézaken voor jezelf kan houden en de G2 Mini kan ontgrendeld worden met de Knock-Code: een unieke code die je telefoon direct vanuit slaapstand ontgrendelt.

lg-mobile-L70-single-feature-KNOCK Code-image

Tot slot

De LG G2 Mini is bij Phone House te koop voor 299,- of gratis in combinatie met een abonnement. Wat vind jij van de nieuwe LG G2 Mini? Ga je voor deze telefoon, of spaar je liever even door voor de flagship? Wat vind je van de trend om de mini-variant van smartphones ook mindere specificaties te geven om de prijs te drukken? Laat het ons weten!

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant