LG G2: een nieuwe topper

LG klimt richting de top van de smartphonemarkt met hun gloednieuwe LG G2. Een prachtig toestel met specificaties waarmee de meeste andere toestellen worden overtroffen. Maar natuurlijk zijn specificaties niet genoeg om de concurrenten te overtreffen. Gelukkig zijn er nog een aantal andere zaken waarmee LG een gooi doet naar de toppositie in de markt. We bespreken ze stuk voor stuk.

Design
Het meest opvallende aan het toestel is de plaatsing van de knoppen, deze zitten niet zoals we bij de meeste toestellen gewend zijn aan de zijkant, maar aan de achterkant van het toestel. Niet alleen een cameralens aan de achterkant, maar ook een aan en-uitknop en de volumeregeling op de rug van het toestel. Volgens LG is de plaatsing om de achterkant praktischer, omdat hier vaak de wijsvinger rust tijdens het bellen. Het opnemen van de G2 gaat overigens heel simpel: door het toestel naar je oor te bewegen. Het gaat dus om bedieningsgemak al lijkt het  daarnaast ook een feature waarmee LG wil opvallen tussen de rest. Hoe dan ook een interessante uitvoering van functioneel design.


Naast de knoppen aan de achterkant valt ook het enorme scherm (5,2 inch) op. Het scherm is iets groter dan bijvoorbeeld de Galaxy S4 van Samsung, maar daar staat tegenover dat toestel vrijwel geen schermrand heeft: de zogenaamde bezel is slechts 2,7 mm dik. Hierdoor is het scherm op een positieve manier aanwezig. Door het ontbreken van toetsen is de zijkant rond afgewerkt en loopt het direct door naar de eveneens iets gebolde achterkant.

Hardware
De LG G2 heeft specificaties die boven iedereen uit torenen. De quadcore processor van snapdragon haalt een kloksnelheid van 2,3 Ghz en combineert dit met een goede geheugenchip. In theorie verslaat de G2 al zijn concurrenten, toch is het de vraag hoe erg je het verschil merkt bij dagelijks gebruik. Een ander opvallend stukje hardware is de accu van 3000 mAH, waarmee LG claimt dat het toestl 1,18 dag meegaat. Een knappe prestatie, zeker gezien de beperkte ruimte.

Scherm en camera
Naast fantastische hardware heeft LG ook een prachtig scherm in hun paradepaardje gebouwd met een resolutie van 1920 x 1080, wat leidt tot een een pixeldichtheid van 424. Ook op dit gebied gaat de LG mee in het topsegment.

Dan nog de 13-megapixelcamera. Op het gebied van hoeveelheid pixels doet LG het goed, als is de vraag of je dat heel erg ziet in de foto’s. Een goede sensor zou kunnen helpen zoals de  HTC One deed, helaas doet LG daar weinig opvallends. Verder valt er nog weinig te zeggen, maar slecht lijkt de camera in ieder geval niet. 
Software
Het blijft natuurlijk niet alleen bij cijfertjes, ook het gebruikersgemak is belangrijk. Een interessante feature van de G2 is daarbij de Plug & Pop die automatisch enkele app suggesties doet als je een geluidsbron aansluit. Ook de gastmodus is een handige uitvinding, hierdoor kan je een gast beperkte toegang geven tot je toestel zonder dat hij bij je persoonlijke gegevens kan. Verder blijft de G2, op enkele andere softwarefuncties na, toch een beetje achter bij de grote hoeveelheid functies van andere toestellen.

Conclusie
Een prachtig ontworpen toestel met de beste hardware van de markt, maar dat misschien wat mist op software niveau. Het toestel is uiterlijk in oktober beschikbaar in Nederland voor een prijs van 599 euro (16 GB model). In Korea zorgde de lancering al voor  behoorlijk wat chaos, benieuwd of dat in Nederland ook het geval gaat zijn. Om je alvast op te warmen hier een prachtige video die de knop aan de achterzijde uitlicht:

Wat vind jij van de LG G2? Laat jouw mening achter bij de reacties.

Share


Over de auteur

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis. Twitter @Doev


1 reactie op LG G2: een nieuwe topper

 1. Niels zegt:

  Betrekkelijk grappig dat ze bij de phonehouse denken dat een LG telefoon telefoons van bijv. sony of samsung kan verslaan, denk aan een Xperia Z1, Denk aan een Xperia Z ultra, denk aan een Note 3..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

*

Top ↑
 • Nieuwsbrief

  Aanmelden

 • Volg Phone House online

  Volg Phone House op Facebook   Volg Phone House op Twitter   Volg Phone House op GooglePlus  

 • Verder lezen

  Bezoek de Phone House Webshop
  Doe de verlengingscheck
  Phone House op Twitter

 • Volg ons op Facebook!