LG G Flex 2 – Grote vooruitgang in een kleinere body

De Koreaanse fabrikant LG heeft het afgelopen jaar niet stil gezeten en mag zichzelf misschien wel de meest innovatieve telefoonfabrikant van het afgelopen jaar noemen. Ze begonnen vorig jaar met de LG G Flex: een smartphone die niet alleen een licht gebogen scherm heeft, maar zichzelf ook ’s werelds eerste buigbare smartphone kon noemen. Later in het jaar introduceerden ze de LG G3 die net als de voorganger een groot scherm had in een kleine behuizing. Ook deze telefoon stond bol van de innovaties, waaronder in de camera. LG start het nieuwe jaar met de aankondiging van een nieuwe opvallende telefoon: de LG G Flex 2.

De eerste LG G Flex heeft afgelopen jaar meerdere onderscheidingen ontvangen wegens het opvallende design en de vele innovaties aan de smartphone wereld. Nooit eerder kreeg een smartphone dezelfde krommingen als een curved televisie, was de telefoon buigbaar of had een smartphone een coating die zelf de krassen van de achterkant weghaalde. Het nadeel van de oorspronkelijke Flex was alleen dat hij redelijk fors was: een smartphone van 6 inch is niet voor iedereen weggelegd, zeker omdat deze telefoon enkel een HD-resolutie had.

De LG G Flex 2 is in alle opzichten een behoorlijke vooruitgang: het scherm is kleiner, de resolutie is 2x zo hoog en de randen zijn smaller. De telefoon is hierdoor een stuk kleiner geworden en is qua uiterlijk het best te omschrijven als de perfecte kruising tussen de LG F Flex en de LG G3.

groottevergelijking 900px

 

Waarom gebogen?

LG heeft wederom gekozen om een gebogen smartphone op de markt te zetten. Tegenwoordig lijkt deze keuze opvallend, maar LG heeft bewust gekozen voor een gebogen scherm om terug te gaan naar de ‘roots’ van de telefoon. De ronding in het design zal net als bij oude telefoonhoorns zorgen voor een betere geluidskwaliteit, omdat de microfoon dichter bij de mond zit. Naast de geluidskwaliteit zorgt de curve ervoor dat de telefoon lekkerder in de hand ligt en biedt het, net als bij een curved televisie, een betere kijkhoek voor het kijken van films.

Ook al is het scherm gebogen, je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon sneller zal breken. Sterker nog: het gebogen scherm zorgt zelfs minder snel voor een breuk in het scherm. Zoals de naam doet vermoeden is het scherm flexibel en kan het zelfs (licht) meebuigen, zonder schade aan de telefoon te krijgen.

curve

 

Specificaties

De LG G Flex 2 is uitgerust met een 5,5″ Full HD scherm. Geheel tegen de trend in is het scherm kleiner dan de oorspronkelijke G Flex, maar wel met een hogere resolutie. Het beeld heeft hiermee een flinke verbetering gekregen ten opzichte van de voorganger: de pixeldichtheid is van 245 naar een respectabele 403 pixels per inch gegaan. Hierdoor zullen de beelden nog levendiger worden weergegeven op het gebogen P-OLED scherm.

Ook de vrijheid in kleurweergave is bij de nieuwste G Flex vergroot: net als op de televisie kun je zelf instellen hoe verzadigd je de kleuren wil hebben. De gebruiker kan kiezen tussen een standaard kleurweergave, natuurlijk of vivid (oververzadigd). In de vivid-stand zullen de kleuren een flinke boost krijgen, maar zijn de beelden ook minder echt. Een kwestie van smaak, die nu gelukkig zelf aan te passen is.

De smartphone wordt geleverd met Android 5.0, 16GB opslaggeheugen (uitbreidbaar), 2GB werkgeheugen en het is de eerste smartphone met de nieuwste processor van Qualcomm: de Snapdragon 810 met een 64-bit Octa-Core CPU. Deze nieuwe processor is de snelste die op het moment te krijgen is en is geoptimaliseerd voor Android 5.0. Dit alles in combinatie met de verbeterde grafische chip, maakt de telefoon tot één van de beste multimedia apparaten van het moment: ongelofelijk snel, geschikt voor multitasken, gaming, films en dit alles met een prachtige kleurweergave. 

 

Camera

De camera van de LG G Flex 2 is ook flink verbeterd ten opzichte van de voorganger. Net als bij de LG G3 heeft de nieuwste Flex een 13 megapixel camera die in alle lichtomstandigheden geweldige foto’s kan schieten. De telefoon heeft niet alleen een dubbele LED-flitser voor voldoende licht, maar ook een optische beeldstabilisatie die de bewegingen opvangt.

Ook heeft de smartphone dezelfde Laser Autofocus als de LG G3, zodat je zelfs met weinig licht razendsnel kunt focussen op het onderwerp. De camera meet door middel van een laser op welke afstand er scherpgesteld moet worden, zodat je al in 0.3 seconden een scherpe foto maakt.

 

Duurzaam

Bij de LG G Flex 2 is er net als bij de voorganger gelet op een goede duurzaamheid. De smartphone kan meebuigen zonder het scherm of de accu te beschadigen, het scherm is tot 20% steviger dan de voorganger (en is zelfs iets steviger dan Gorilla Glass 3) en de achterkant heeft een speciale nano-coating. Net als bij de oorspronkelijke G Flex zorgt deze ‘vloeibare’ coating ervoor dat lichte krassen opnieuw opgevuld worden zodat ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit proces werkt bij de G Flex 2 nog nauwkeuriger dan voorheen: het duurt nu enkele seconden voordat je kras verdwenen is.

Tot slot

De LG G Flex 2 wordt eind deze maand in Korea voor het eerst uitgebracht, waarna andere markten zullen volgen. Het toestel zal uitgebracht worden in de kleuren Platinum Silver en Flamenco Red. Wanneer de LG G Flex 2 in Nederland komt en in welke kleuren hij in ons land uitgegeven wordt, is nog niet bekend.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant