Vorig jaar werd er al op menig techblog geschreven over gebogen schermen. We kennen de gebogen schermen wel van de IMAX-theaters, waar het gebogen scherm beter bij je filmbeleving past, vorig jaar zijn de eerste gebogen televisies aangekondigd en dit jaar gaat LG nog een stap verder met de LG G Flex: de eerste flexibele smartphone met gebogen scherm.
Is een gebogen scherm meer dan een leuke gimmick? Maakt het gebogen ontwerp de telefoon niet extra kwetsbaar? Phone House gaat op onderzoek uit.
Een gebogen smartphone
Een gebogen smartphone heeft volgens LG meerdere voordelen: de telefoon is net als de klassieke (vaste) telefoons gevormd naar het gezicht waardoor je een betere gesprekskwaliteit overhoudt, het toestel ligt lekkerder in de hand of in de broekzak en een gebogen scherm zorgt voor een betere kijkervaring van films. Het scherm bevindt zich op overal op dezelfde afstand van je gezicht, waardoor je een film nog beter kunt volgen.
Dat de telefoon vooral ingericht is op video, is al redelijk snel duidelijk. Het contrastrijke 6 inch POLED scherm is perfect om films op te kijken, de telefoon is standaard uitgerust met 32 GB opslaggeheugen, er zijn speakers aan de boven- en onderkant van het toestel voor een geweldige stereobeleving en je krijgt met Qtheatre direct vanaf het lockscherm toegang tot je foto’s, video’s en YouTube.
Flexibel en krasvrij
De naam van de LG G Flex zegt het al: Flexibel. Wat houdt dit nou werkelijk in? Natuurlijk is de telefoon flexibel in de omgang, maar dat is niet onderscheidend genoeg. De Flex kan zich op een veel betere manier verkopen: de telefoon is letterlijk flexibel! Zoals je in onderstaand filmpje kunt zien, kan de telefoon rechtbuigen, zonder dat je telefoon kapot gaat. Dus als je eens per ongeluk op je telefoon gaat zitten, zal dit niet tot een kapot scherm leiden!
Daarnaast heeft de achterkant van de telefoon een zelfheldende nano-coating, die wordt vergeleken met een semi-vloeibare substantie. Bij lichte krasjes zal de coating van de telefoon de krassen opvullen, zodat je smartphone er altijd als nieuw uitziet!
Knock-On
Net als de LG G2 heeft de LG G Flex de Knock-On functionaliteit. Dit houdt in dat je door twee keer op het scherm te tikken je de telefoon uit slaapstand haalt. Ben je klaar met je smartphone? Tik dan twee keer op het scherm om het weer in slaap te sussen. Deze functie is vooral handig als je telefoon op tafel voor je ligt en je niet even snel bij de knoppen kan.
Gelijkenis met de LG G2
Als je de telefoon voor het eerst vast houdt, valt de gelijkenis met de LG G2 wel op: Op de achterkant van de telefoon zitten de knoppen van de telefoon, de camera is hetzelfde gebleven en de processor ook. De verschillen tussen beide telefoons zitten in de kromming en buigbaarheid van de LG G Flex, de kraswerende coating, de grootte van het scherm en de batterij.
Was de batterij op de LG G2 volgens onze reviewers al goed, kunnen we helemaal in onze handen wrijven over de LG G Flex. De 3.500 mAh batterij (500 mAh meer dan de LG G2) zorgt ervoor dat je met zwaar gebruik moeiteloos een dag met je telefoon kunt spelen.
Tot slot
LG laat met de LG G Flex zien dat zij zich volop op innovatie storten, nu met een flexibele en zelfhelende telefoon. Het is lastig te zeggen of buigbare schermen de standaard van de toekomst gaat worden, maar gelukkig biedt de telefoon veel meer. We zijn vooral onder de indruk van buigbaarheid, zelfhelende nano-coating en accu van dit nieuwe toestel. Verder is het een groot voordeel dat deze telefoon op veel vlakken op de LG G2 lijkt; een telefoon die overal zeer positieve reacties krijgt.
De LG G Flex is bij Phone House los verkrijgbaar voor 699,- of gratis in combinatie met een abonnement.
Wat vinden jullie van deze nieuwe techniek? Gaat dit het helemaal worden voor de toekomst? Is het iets om rekening mee te houden voor de volgende telefoon, of blijven jullie vooral bij de huidige form factor? Laat het ons weten!