LG F60 – 4G voor iedereen!

Een maand na de aankondiging van de HTC Desire 510 heeft nu ook LG een betaalbare 4G smartphone aangekondigd: de LG F60. De nieuwe LG heeft een 4,5″ scherm, 1.2GHz Quad-core processor en Android 4.4. En het mooiste: hij kost maar 179,-!

In het eerste opzicht lijkt de nieuwe LG F60 veel op de high-end telefoons van LG. De telefoon heeft een groot scherm die praktisch de hele voorkant bedekt, dunne randen rond het scherm en geen knoppen aan de voorkant. In tegenstelling tot de duurdere LG telefoons heeft de LG F60 wel knoppen aan de zijkant. Dit is opvallend omdat het merk tegenwoordig bij de meeste smartphones knoppen op de achterkant plaatst. Hiermee kan LG ruimte besparen in de dikte van de telefoon. Ook goedkopere telefoons als de L70+ en de L80+ worden voorzien van volumeknoppen op de achterkant in plaats van de zijkant. Waarom de fabrikant dit bij deze telefoon niet gedaan heeft, is onbekend. 

Qua specificaties is de LG F60 een echte mid-range telefoon. Er zit een leuke 1.2 GHz Quad-core processor in voor het kijken van video’s, eenvoudige games en standaard internet-werk. De telefoon heeft een 5 megapixel camera aan de achterkant en een 1.3 megapixel frontcamera. Foto’s kun je opslaan op het intern geheugen van 4 GB die tevens uitbreidbaar is met een Micro-SD tot maximaal 32GB. Het 4,5″ scherm heeft een resolutie van 480 bij 800 pixels. Dit is voor dagelijks gebruik ruim voldoende, al loont het niet om een full-hd film te bekijken. 

voor achtger

Wat deze telefoon wel onderscheidt van de concurrentie in dezelfde prijsklasse is de ingebouwde 4G-chip. De meeste mid-range telefoons (op de HTC Desire 510 na) kunnen alleen 3G-internet ondersteunen. Wil je dan een telefoon die ook op het 4G-netwerk kan, heb je al snel 100 euro meer nodig. Natuurlijk ondersteunt de telefoon ook Wi-Fi, maar als je dan net op de bus of trein aan het wachten bent, kun je nu ook buiten de internetsnelheden van je Wi-Fi netwerk behalen. Natuurlijk heb je hier wel een netwerk nodig die 4G in jouw regio ondersteunt, al hebben KPN en Vodafone al een landelijke dekking.

De LG F60 is deze maand al beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van 179,-. Wat vind jij van deze nieuwe telefoon?

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant