LG bevestigt komst nieuwe V30-smartphone

LG maakt vandaag bekend op zijn website dat de nieuwe V30 gepresenteerd zal worden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het nieuwe toestel van LG zou kunstmatige intelligentie bevatten.

AI functies
Volgens LG zal de V30 het eerste toestel in een lijn zijn van toestellen die AI functies bevat (ofwel kunstmatige intelligentie). Volgens de fabrikant zijn ze meer dan een jaar bezig geweest om te kijken hoe de kunstmatige functies geïmplementeerd konden worden in het toestel. Hierbij heeft de focus vooral op de camera- en spraakfuncties gelegen. En nu lijkt het dan eindelijk gelukt te zijn voor de V30, het toestel wat LG aanduidt als ‘het meest geavanceerd flagship toestel’. Volgens Ha Jeung-Uk, vice president van LG, zal de focus van LG ook in de toekomst vooral liggen op het slimmer maken van de smartphone.

Camera
Door middel van de AI functies zal de camera in staat zijn om objecten te herkennen. Ook kan de camera scenes herkennen en daarmee de modus van de camera aanpassen. Dit herkennen we van de Huawei Mate 10 Pro die vorig jaar werd gepresenteerd. Naast de kunstmatige intelligentie zal de camera beschikken over een dubbele lens, grote-hoek lens en een ‘Crystal Clear’ lens die ervoor zou zorgen dat er een betere kleurproductie ontstaat.

LG Vision AI

Google Assistant
Naast de intelligentie functies voor de camera, zal de V30 ook speciale commando’s bezitten voor Google Assistant waardoor je de camera kan bedienen met je stem. Hierdoor kan je door middel van je stem vragen of het toestel een foto kan maken, maar ook met wat voor lens de foto gemaakt moet worden. Er komen in totaal 32 spraakcommando’s voor de camera op de V30 waarvan 23 spraakcommando’s al gelijk actief zullen zijn.

Veel meer weten we nog niet over het nieuwe toestel van LG, maar daar komen we snel genoeg achter wanneer het Mobile World Congress begint op 26 Februari in Barcelona.

Share

Ook interessant