Leuke smartphonefeitjes

leuke smartphonefeitjes

Smartphones zijn een enorm belangrijk onderdeel van ons leven. Elke dag gebruiken we onze smartphone talloze keren, al is het alleen om de tijd te checken. Wij hebben een aantal leuke smartphonefeitjes uitgelicht.

1. De eerste smartphone ooit heet Simon
Wist je bijvoorbeeld dat de eerste smartphone Simon werd genoemd? Deze smartphone beschikte over een kalenderapp, adresboek, wereldklok, rekenmachine, notitieblok, e-mail, fax en een aantal spelletjes. Deze telefoon had een touchscreen en kostte destijds ongeveer 1.000 dollar.

2. De eerste telefoon met camera werd in 2000 in Japan uitgebracht.
De eerste telefoon met een camera was de Sharp J-SH04. Ook was de J-SH04 het eerste toestel met een kleurendisplay (256 kleuren).

3. De best verkochte smartphone ooit is de iPhone 5s van Apple
Hiervan zijn er meer dan 70  miljoen verkocht sinds de lancering in 2013.

4. Meer telefoons dan wc’s of tandenborstel in de wereld
Er zijn op de wereld meer mensen met een mobiele telefoon dan met een tandenborstel of toilet! Dit komt natuurlijk ook doordat mensen in rijke landen vaak twee of meer mobieltjes hebben.

5. Mobiele telefoons gooien is een officiële sport
Mocht je jouw talent telefoon werpen willen laten zien? Dan moet je helaas naar Finland, daar is telefoon werpen een officiële landelijke sport.

6. Je smartphone  zit vol bacteriën
Er zitten gemiddeld 18 keer meer bacteriën op een smartphone dan op een toilet. Ieuw, met deze gedachte halen wij even een extra alcoholdoekje over onze telefoon! Wij hebben tips om jouw telefoon schoon te houden!

7. De angst om telefoonloos te zijn echt bestaat
Er een naam is dus echt een naam voor de angst om zonder een telefoon te zitten of signaal te verliezen, namelijk nomofobie. Ook kun je last hebben van rinxiety: dit is wanneer je denkt of voelt dat je mobiele telefoon afgaat, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is.

8. Een derde van de wereldbevolking breekt of verliest zijn telefoon
Wist je dat ongeveer 33% van de mensen hun telefoon breekt of verliest? Verzeker daarom je telefoon bij aankoop met een verzekering van SquareTrade!

9. Bijna alle Japanse smartphones zijn waterproof 
In Japan zijn  90% van de mobieltjes waterproof. Dit komt met name doordat vooral jonge Japanse meisjes ze graag mee onder de douche nemen. Dan is het wel handig als de smartphones tegen water kunnen natuurlijk.

10. iPhones staan in de media altijd op het tijdstip 09:41 A.M
In alle reclames van iPhone wordt het tijdstip 09:41 A.M. weergegeven. Dit is het tijdstip waarop Steve Jobs de allereerste iPhone aankondigde in 2007.

Heb jij nog leuke smartphonefeitjes? Laat het ons weten!

Share

Ook interessant