Kleinste telefoon ooit komt uit Japan

De Willcom Phone Strap 2 is de kleinste telefoon ooit, met slechts 70 mm x 32 mm is hij kleiner dan je pinpas. De Phone Strap 2 is overigens niet alleen de kleinste maar ook ’s wereld lichtste telefoon met een gewicht van 32 gram. Ter vergelijking: de iPhone 5 is met 112 gram bijna vier keer zo zwaar. Weer eens wat anders dan zo’n enorme  Phablet.

De functionaliteiten van het toestel beperken zich tot bellen, smsen en het versturen van e-mails in tekst. Een camera paste er helaas niet in, maar dat valt te verwachten van zo’n klein apparaatje. In een kleine telefoon past logischerwijs ook een kleine batterij toch is de standbytijd 300 uur,  al kan je er wel maar 2 uur mee bellen. Het scherm van het toestel is met 1-inch ook aan de kleine kant dus veel scrollen is meer regel dan uitzondering.

Dit minuscule toestelletje is ook op minuscule schaal te krijgen, namelijk alleen in Japan en er worden er maar 12 duizend van geproduceerd. Jammer voor de mensen die deze nostalgische gimmick wel kunnen waarderen, misschien dat er in de toekomst nog meer wordt geproduceerd.  Een prijs is overigens nog niet bekend maar veel zal  dit toestel vast niet kosten. Conclusie? Een grappig, maar vooral minimalistisch toestel.

kleinste telefoon ooit

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant