Het kiezen van een nieuwe smartphone

Het kiezen van een nieuwe smartphone is voor veel mensen een lastige opgave. Niet alleen is de keuze in toestellen enorm, maar ook het kiezen van een goed abonnement is niet makkelijk: hoeveel belminuten heb je nodig en welke internetbundel past het best bij jouw telefoongebruik? We zetten een aantal mooie toestellen op rij voor verschillende gebruikers.

De degelijke gebruiker
Veel mensen maakt het niet zoveel uit of het toestel oneindig veel opties heeft: ‘Ik gebruik dat toch niet allemaal’ is dan een veelgehoorde zin. En inderdaad veel opties zal je lang niet altijd gebruiken. Daarom kiezen we in deze categorie voor de  Nokia Lumia 800: pure degelijkheid en kwaliteit zonder onnodige opties voor een mooi prijsje. Nokia heeft altijd zijn naam als betrouwbaar kunnen behouden ondanks dat ze een aantal jaar geleden iets achterliepen op de innovatie van Apple en Samsung. Nu is er weer een inhaalslag gemaakt met de Lumia lijn. De Nokia Lumia 800 draait op Windows Phone, wat ook een degelijk en mooi besturingssysteem is wat zich laat kenmerken door makkelijke navigatie door middel van de grote blokken (tiles). De Nokia 800 heeft verder ook prima hardware die in dagelijks gebruik zeer soepel loopt en een prachtige 8-megapixelcamera. Meer weten over de Nokia 800? Kijk rustig in onze webwinkel en kijk ook nog even naar deze mooie commercial:

De techneut
Voor de gebruiker die een high-end toestel wil en een beetje meer. De HTC One bied je een camera met innovatieve manier van fotograferen, de beste hardware en een degelijk software pakket. Ook het geluid en het mooie design is hoogwaardig. Daarnaast zorgt het Android besturingssysteem ervoor dat je zelf het toestel kan tweaken. Android is namelijk een open source (letterlijk open bron) besturingssysteem waardoor je er met een beetje technische kennis het toestel helemaal naar eigen wens kan inrichten. Bij Apple is dit bijvoorbeeld niet het geval. Voor meer over dit toestel kan je  hier het volledige artikel over het paradepaardje van HTC lezen of even op  onze website kijken. Goed alternatief en met nog iets meer software-opties is de  Samsung Galaxy S4.


De stijlvolle gebruiker met liefde voor apps
Op de markt van de smartphones is er geen ontkomen aan het apparaatje van Apple. Met de komst van de eerste iPhone werd de smartphonemarkt wakkergeschud en deden veel innovaties zijn intrede (waaronder de app). Met de  iPhone 5 heb je een zeer mooi en goed toestel met simpele bediening, maar zit je qua pure prestaties ietsje onder de absolute top. Het grootste voordeel van Apple is de grote hoeveelheid apps, waarbij vooral veel nieuwe en innovatieve apps eerst op iPhone verschijnen voordat de overstap naar Android en de andere systemen wordt gemaakt. Sowieso is de iPhone op het gebied van innovatie en stijl het toestel om in bezit te hebben, al is vooral innovatie de afgelopen jaren mager. Kan de nieuwe iPhone daar wat aan veranderen en komt er ook een goedkoper model? Je leest de geruchten  hier


De zakenman
De voor de hand liggende keuze is hier de  Blackberry Z10, al was dit vooral een tijd geleden een keuze voor de zakenmannen. Toch is het nog steeds een telefoon die goed zijn dienst doet met een volledig vernieuwde Blackberry 10 en privé en zakelijk op makkelijke manier kan scheiden. Ook heeft Blackberry vernieuwde functies zoals de  storymaker. De Z10 kan mee in de top, al blijft Blackberry op het gebied van apps wel ver achter.  Kijk hier de mooie review van The Verge;

Door dit artikel heb ik hopelijk de keus  wat simpeler gemaakt, ook als schets ik natuurlijk een beperkt beeld. Wat ik niet kan doen in een klein stukje tekst kunnen onze verkopers wel: een uitgebreid advies geven over alle toestellen en helpen met een geschikte bundel voor bellen en internet. Loop daarom rustig één van onze winkels in of kijk alvast even rond op  onze website voor toestellen en de mogelijkheden bij verlengen.

Wat is jouw favoriete telefoon na het lezen van dit artikel?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant