KAZAM Tornado 348: ’s werelds dunste smartphone

Er is onlangs een nieuwe speler tussen de telecomfabrikanten gekomen: KAZAM. De nieuwe fabrikant richt zich op de Europese markt en heeft de visie om betaalbare telefoons met een ‘schitterend design, robuuste hardware en intuïtieve technologie’ op de markt te brengen, maar onderscheidt zich vooral ook door hun service. Je krijgt namelijk drie jaar garantie en een gratis schermreparatie bij een gebroken display in het eerste jaar. De fabrikant toont als eerste telefoon de KAZAM Tornado 348, die zich al gelijk al ’s werelds dunste smartphone mag noemen. 

De Tornado 348 is, gezien de adviesprijs van € 299, een opvallende smartphone die zeer goed in elkaar zit. Het is niet alleen een ultra dunne telefoon, maar ondanks de 5,1mm dikte voelt de Tornado ook zeer stevig aan. De smartphone heeft een (gorilla) glazen voor- en achterkant met een metalen rand, er zitten geen kieren tussen het glas en het metaal en de knopjes zitten stevig in de behuizing. Kortom: alles voelt zeer degelijk aan. In de doos krijg je daarnaast ook nog een aantal leuke extra’s. Zo is er standaard al een screenprotector en een case bijgeleverd.

IMG_4062 image1 image2 inhoud doos

 

Processor en software

Van binnen is de KAZAM Tornado 348 een interessante midrange telefoon. De smartphone heeft een 4,8″ AMOLED HD-scherm, 16 GB opslag (niet uitbreidbaar), 1 GB RAM-geheugen en een 1.7 GHz octa-core processor. Qua performance komt deze telefoon niet aan de snelheid van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S6 Edge of een iPhone 6, maar valt het echter niet tegen voor het dagelijks gebruik. De telefoon reageert snel en accuraat op aanrakingen en de software draait vloeiend. Standaard wordt de smartphone geleverd met Android 4.4 die zeer dicht bij stock-Android zit. KAZAM heeft zover bekend geen update naar Android 5.0 Lollipop in de planning.

 

Camera

De KAZAM Tornado 348 heeft een 8 megapixel camera met LED flitser aan de achterkant en  een 5 megapixel frontcamera voor selfies. De foto’s zijn voldoende voor dagelijks gebruik, maar verwacht niet de details van de Galaxy S tijdens onze Photo Shootoff. Wat wel een leuke toepassing aan de camera is, is dat je handmatig de belichting van de foto in kunt stellen. Naast het kiezen van het focuspunt (welk punt scherp moet zijn in de foto), kun je vervolgens zelf kiezen welk punt goed belicht moet zijn. De camera berekent vervolgens zelf de instellingen: juist erg licht (als je een object in de schaduw pakt) of erg donker (wanneer je bijvoorbeeld de zon selecteert). Dit effect is goed te zien in de eerste foto hieronder. De lucht is praktisch wit omdat de schaduw van het gebouw als lichtpunt is aangegeven:

 

IMG_20150506_135937 IMG_20150506_140009 IMG_20150506_140026 IMG_20150506_140118 

 

Garantie

Een van de meest opvallende dingen aan de smartphones van KAZAM is waarschijnlijk wel de garantie die ze bieden. Het merk biedt na online registratie niet twee, maar drie jaar fabrieksgarantie op haar producten. Tijdens deze garantieperiode kun je altijd naar hun callcenter bellen voor vragen, waarbij de fabrikant claimt 70% van de problemen direct op te kunnen lossen. Met de speciale software kan KAZAM (tijdelijk) een deel van de telefoon overnemen om de problemen te verhelpen.

Maar het beleid omtrent schermreparaties is echt baanbrekend. Wanneer je telefoon valt, kan het zelfs met een Gorilla Glass 3 scherm voorkomen dat het scherm breekt. Om zo’n schermreparatie uit te voeren, is vaak een kostbare operatie. KAZAM repareert het scherm één keer gratis wanneer het display in het eerste jaar breekt. Het maakt in dit geval niet uit op welke manier het scherm gebroken is; na registratie zorgt KAZAM gratis voor een nieuwe.

 

Tot slot

De KAZAM Tornado 348 is een leuke midrange smartphone die er luxe uit ziet en premium aanvoelt. Het 4,8″ HD AMOLED scherm is kraakhelder met zeer levendige kleuren, de software voelt snel aan en de foto’s zijn van redelijke kwaliteit. Daarnaast is de telefoon met 5.1 mm echt extreem dun, zonder afbreuk te doen op de stevigheid. KAZAM heeft ook veel vertrouwen in deze kwaliteit: in het eerste jaar krijg je namelijk een gratis schermreparatie wanneer er toch wat met je telefoon gebeurt! Mocht je op een andere manier ergens tegenaan lopen, kun je gebruik maken van de drie jaar fabrieksgarantie en het callcenter die op afstand je telefoon kan repareren.

Ook de doos zit veel voller dan we gewend zijn. Naast de telefoon, het laadblok (+ usb) en de in-ear oordopjes, krijg je er van KAZAM ook een gratis hoesje en screenprotector bij. De KAZAM Tornado 348 komt deze maand naar Nederland met een adviesprijs van € 299,-.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant