How to: je oude telefoon recyclen

je telefoon recyclen

Het is tijd voor een nieuwe mobiel, maar wat doe jij eigenlijk met je oude toestel? Wist je dat de gemiddelde Nederlander ongeveer 2,5 jaar met zijn/ haar telefoon doet. Meestal doen deze toestellen het nog prima. Het is dus zonde om het toestel weg te gooien of gewoon te bewaren. Wat moet je dan doen? De beste optie is dan om je oude toestel te recyclen. Wij geven tips over hoe je dat het beste kunt doen.

Wist je dat?

Oude telefoons zijn erg waardevol zijn? Uit een 100 kilo dumptelefoons kan ongeveer 140 kilo koper, , 300 gram goud, 3 kilo zilver en 3 gram platina gehaald worden. Dit kan dus allemaal hergebruikt worden voor nieuwe telefoons of andere toestellen. De materialen waarvan een telefoon gemaakt wordt komen vaak uit plaatsenwaar mensen onder zeer slechte arbeidsomstandigheden werken. Alleen daarom al is het goed om je oude telefoon te recyclen.

je oude telefoon recyclen

Andere voordelen van je oude telefoon recyclen

Naast het feit dat er minder grondstoffen nodig zijn, zijn er nog tal van andere. Zo is het onder andere goed voor het milieu. Het scheelt namelijk miljoenen kilo’s in uitstoot van koolstofdioxide wanneer we met zijn allen onze oude toestellen gaan recyclen. Daarnaast zijn de grondstoffen voor onze geliefde smartphones schaars. Door onze telefoons te recyclen vullen we de voorraad van de noodzakelijke grondstoffen weer aan.

je oude telefoon recyclen

Hoe doe je dat dan, recyclen?

Er zijn tal van verschillende bedrijven waar je verzamelpunten hebt waar je je telefoon kunt inleveren. Ook kun je hem vaak bij de smartphonefabrikant of winkel waar je het toestel gekocht hebt inleveren. Daarnaast vindt je in elke winkel een afvalinzamelpunt waar je je oude toestel kunt inleveren. Werkt je oude toestel nog prima? Dan wordt deze indien nodig opgeknapt en gerepareerd om daarna als refurbished smartphone verkocht te worden. Ook bij Phone House verkopen wij verschillende refurbished iPhones, deze zijn volledig gereset en worden bij Phone House volledig gecontroleerd. Zo heb je toch een iPhone waar je een stuk minder voor betaalt.

Aan het recyclen van je oude telefoon zitten dus ontzettend veel voordelen.

je oude telefoon recyclen

Share

Ook interessant