iPhone XS vs iPhone XR

Elk jaar komt iPhone met nieuwe uitvoeringen en wanneer je dan weer een nieuwe smartphone mag uitkiezen vraag je het je toch af: wat is nu precies het verschil tussen deze modellen? Vandaag lichten we twee verschillende iPhones uit: de iPhone XS vs iPhone XR. Wat zijn nu precies de verschillen en overeenkomsten tussen deze toestellen?

Budgetvriendelijk of toch niet?

Een groot verschil tussen de twee toestellen is  de prijs. Zo is de iPhone XS een stuk duurder dan de iPhone XR. Het verschil is namelijk €300,-! Dat is toch een heleboel geld. Ondanks dat de toestellen een hoop gelijkenissen vertonen, zijn er toch een aantal dingen waarop je inlevert wanneer je voor de iPhone XR kiest.

iPhone XS vs iPhone XR

Belangrijkste verschil tussen iPhone XS vs iPhone XR

Het grootste verschil tussen de modellen is echter het scherm. Het formaat van de iPhone XR is net iets kleiner dan het scherm van de iPhone XS. Ook is de resolutie iets lager. Toch is het niet zo dat de iPhone XR een slecht scherm heeft,  volgens Apple heeft de iPhone XR zelfs het beste LCD-scherm van alle iPhones.

iPhone XS vs iPhone XR

Andere verschillen tussen de iPhone XS en iPhone XR

Kleine verschillen zijn onder andere de kleuren en het gewicht. Zo is de XR beschikbaar in zes felle kleuren en is de XS alleen beschikbaar in goud, spacegrijs en zilver. Daarnaast weeg te de iPhone XR net wat zwaarder dan de XS, maar dit verschil is echt minimaal.

Verder heeft de XR een enkele 12 megapixel camera en de XS een dubbele 12 megapixel camera met optische zoom. Veel mensen gebruiken de dubbele camera niet veel, dus het ligt echt aan jouw persoonlijke behoeften en wensen. De XS heeft 4GB RAM, in de XR vind je 3GB RAM: het geheugen van de XR is dus minder groot.

iPhone XS vs iPhone XR

Overeenkomsten tussen iPhone XS en iPhone XR

Er zijn dus met name kleine verschillen tussen de twee toestellen. Beiden hebben een scherm tot aan de rand zonder thuisknop. Ook hebben ze allebei een brede kleurenweergave, een face ID en dezelfde supersnelle A12-chip. Als je naar de binnenkant kijkt, zijn de modellen op veel vlakken elkaar gelijk. Mocht je een kleiner budget hebben, dan is de iPhone XR zeker geschikt. Beide telefoons zijn goed, het ligt met name aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

 

Share

Ook interessant