iPhone SE krijgt een upgrade

Apple heeft tijdens het jaarlijkse Maart-evenement een aantal nieuwe producten wereldkundig gemaakt. Zo komt er een nieuwe iPad Air, een desktop en monitor (Mac Studio & Studio Display), 2 nieuwe kleuren in de iPhone 13 lineup en de refresh van Apple’s goedkoopste iPhone; de iPhone SE.

5G ondersteuning

Apple is de laatste maanden over nagenoeg de hele productlijn ondersteuning voor 5G aan het toevoegen. Zo kwam vanaf de iPhone 12 de nieuwe ondersteuning voor de snellere netwerkverbinding en komt nu bij de nieuwe iPad Air ook 5G-ondersteuning. De SE was de laatste iPhone zonder 5G-ondersteuning en is nu dus ook aan de beurt!

Met 5G ben je verzekerd van een snellere internetverbinding voor onderweg. Zo stream en download je nog sneller jouw favoriete content, bijvoorbeeld in de bus of andere plekken waar je geen Wifi-verbinding hebt.

Let wel op, de iPhone SE biedt enkel support voor de ‘tragere’ variant van 5G. Zo profiteer je helaas niet van de snelste mm-wave frequenties. Gebruikers in Nederland hebben daar vooralsnog geen last van omdat deze snellere 5G in ons land nog niet beschikbaar is. Ga overigens goed na of je mobiele abonnement wel geschikt is voor 5G, niet iedere provider biedt automatisch 5G support bij haar abonnementen!

Batterij

Al jarenlang biedt de nieuwe iPhone een betere batterijduur dan zijn voorganger. Het ene jaar is die vooruitgang minimaal te noemen, maar soms kan dit flink schelen op een volle dag. De nieuwe SE biedt 15 uur videoplayback (ongeveer 2 uur langer dan zijn voorganger). Ben je een heftige gebruiker die belt, games speelt en veel video kijkt? Dan is een iPhone 13 met een playback van 19 uur of een iPhone 13 Pro Max (28 uur) wellicht een beter optie. Voor de lichte iPhone gebruiker is deze batterij prima, en zul je een volledige dag zonder tussentijds opladen moeten redden!

A15 Bionic chip

De A15 Bionic die in de iPhone 13 lijn te vinden is, komt nu ook naar de iPhone SE. Leg je een iPhone SE en een iPhone 13 Pro naast elkaar, dan ga je qua softwaresnelheid geen verschil merken. Naast het feit dat deze chip enorm snel is, draagt de nieuwe chip ook bij aan een langere accuduur. Dit komt voornamelijk door een hogere efficiëntie. Met de vooruitgang in software ben je helemaal up-to-date.

Scherm

De iPhones van de laatste jaren komen uitgerust met een zogeheten ‘sceramic shield’ voorkant en nu is het scherm van de iPhone SE flink verbeterd. Dit glas is extra sterk en moet voorkomen dat jouw scherm bij een val direct barst. Daarnaast is deze glasplaat beter beschermd tegen kleine krasjes.

Touch-ID

Sinds de iPhone X (2017) biedt Apple Face-ID als authenticatiemiddel. Door een scan van je gezicht kun je op een betrouwbare manier je telefoon ontgrendelen. De SE maakt echter gebruik van het ‘ouderwetse’ Touch-ID. Je legt je vinger dan op de oude vertrouwde homeknop om je iPhone te ontgrendelen. Voor gebruikers die van een iPhone 8 of ouder komen óf een SE uit 2020 hebben voelt deze manier van ontgrendelen vertrouwd aan.

Camera iPhone SE

De iPhone SE is ook uitgerust met wat nieuwe camerafuncties. De 12-megapixel camera krijgt bijvoorbeeld HDR4, waarmee je foto een prachtige kleurweergave krijgt. Of Fotografische Stijlen, een manier om een filter naar keuze automatisch over al je foto’s te gieten. Ook voor video zijn nieuwe functies toegevoegd; Slo-mo en Timelapse. Al met al een fijne upgrade voor je foto’s en video’s.

Voor wie is deze iPhone SE?

De iPhone SE is, net als zijn voorganger, dé low budget iPhone. Met een instapprijs van €529,- biedt deze iPhone veel waarde voor zijn geld. Je krijgt weliswaar een ‘oud’ design, maar juist door dit design (denk aan productieprocessen die geperfectioneerd zijn) kan Apple dit toestel betaalbaar op de markt brengen. Voor de student of iemand die minder gebruik maakt van zijn telefoon is dit dé ideale iPhone. Met de A15 Chip kun je met deze iPhone nog jaren vooruit en heb je bovendien een zeer handzaam toestel.

Meer weten?

De iPhone SE ligt vanaf 18 maart in de winkels en komt in de kleuren Starlight (wit), Midnight (zwart) en ProductRed (rood). Daarnaast heb je de keuze uit 64, 128 en 256 GB aan opslag. Weet je niet zeker of dit toestel iets voor je is? Kom langs bij een Phone House in de buurt en laat je adviseren. Zo kun je in onze winkels rustig meerdere modellen met elkaar vergelijken.

Share

Ook interessant