De iPhone 8 & de iPhone X

Het moment waar we al zo lang op hadden gewacht was afgelopen dinsdag dan eindelijk daar: de nieuwe iPhones werden gepresenteerd. In totaal toonde de Amerikaanse fabrikant maar liefs 3 nieuwe iPhones. Zoals we hadden verwacht werden de nieuwe iPhone 8 en 8plus gepresenteerd. Maar daarnaast kwam Apple ook met de nieuwe randloze iPhone X.

De nieuwe iPhones brengen de grootste verandering met zich mee sinds 2013. Van de iPhone X wordt gezegd dat het de meest geavanceerde smartphone is tot nu toe. Daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Het is de duurste iPhone die Apple tot nu toe ontwikkelde voor de prijs van €1159,-.

De iPhone X
Het scherm van deze nieuwe iPhone is een OLED beeldscherm van maar liefs 5,8 inch en is bijna geheel randloos. Aan de bovenkant van het scherm vindt je een kleine rand voor een camera, 3D-gezichtsscanner en een luidspreker. Door de resolutie van het scherm (2436×1125 pixels) heeft deze iPhone scherpere beelden dan alle voorafgaande toestellen. Door de True Tone-technologie die is toegepast is het toestel in staat om de kleuren van je scherm aan te passen op de tint van het licht in jouw omgeving.

Wat je bij dit toestel niet terug is gekomen is de thuisknop. Om terug te keren naar het Home-scherm zul je van beneden naar boven moeten swipen met je vinger. Om al je apps naast elkaar te kunnen zien moet je nog verder naar boven swipen. Ook is bij dit toestel de vingerafdruk verdwenen. Apple heeft ervoor gekozen om deze functie van het toestel af te halen en te vervangen met de 3D-gezichtsscanner.

iPhone-X-6-640x389

Gezichtsherkenning
Door middel van de gezichtsscanner ben je in staat om het toestel te ontgrendelen. Voor deze functie wordt een 3D-scanner gebruikt. Dit houdt in dat de camera jouw gezicht vanuit allerlei verschillende hoeken kan herkennen waardoor je telefoon ontgrendeld wordt. Geen zorgen, de camera werkt door de infraroodscanner ook in het donker. Doordat de 3D-scanner de contouren van je gezicht herkent is het ook geen probleem als je een zonnebril of hoed draagt. Daarbij kun je ook gewoon een baard laten groeien, dit zou voor de Face-ID geen probleem zijn.

Waar de Face-ID wordt gebruikt om je telefoon te ontgrendelen, kun je het ook gebruiken om gezichtsuitdrukkingen vast te leggen. Deze kun je vervolgens aan een emoji geven zodat de smiley, aap of een andere emoji jouw gezichtsuitdrukking zal overnemen. De nieuwe functie wordt Animoji genoemd door Apple.

Camera
Door de 12 megapixel-camera op de achterkant kun je haarscherpe 4K-video’s maken. Ook de Slow motion functie is verbeterd, met 240 frames per seconde (dit is bijna 2x zoveel als bij voorafgaande toestellen). Met de selfiecamera op de voorkant kun je filmen in full HD-resolutie. Ook de portretfunctie is verbeterd waardoor je de belichting van foto’s aan kan passen. Ook kun je tegenwoordig met de selfiecamera portretfoto’s maken. Uiteraard is de camera ook zo ontwikkeld dat augmented reality toegepast kan worden.

Draadloos opladen
De nieuwe iPhone kan draadloos worden opgeladen. Door de Apple AirPower-mat kun je verschillende apparaten draadloos opladen. De AirPower-mat kan de iPhone opladen, maar ook de Apple Watch en de Airpods. Het draadloos opladen moet wel ondersteund zijn in de producten, dus kijk van tevoren goed of jouw producten dit ondersteunen. Volgens Apple is de accu ook verbeterd waardoor je gemiddeld twee uur langer met je batterij kan doen dan voorheen.

iPhone-X-officieel-02

Vanaf November zal de iPhone X beschikbaar zijn voor de prijs van €1159,- met een opslagruimte van 64GB. Mocht 64GB niet genoeg zijn dan heb je ook de optie om voor 256GB te kiezen, dit kost je echter wel €1329,-. De iPhone X is vanaf nu te reserveren in een van onze winkels. Kijk hier waar voor jou de dichtstbijzijnde PhoneHouse winkel zit.

iPhone 8 en 8 Plus
Ook werden naast de iPhone X de iPhone 8 en 8 Plus gepresenteerd. Qua ontwerp lijken deze toestellen meer op de iPhone 7 en 7Plus, hoewel de iPhone 8 nu een glazen achterzijde heeft en een metalen rand. Apple geeft aan dat de iPhone 8 het meest duurzame toestel is wat ze hebben gepresenteerd.

De iPhone 8 en 8 Plus kunnen ook draadloos worden opgeladen. Ook draaien ze op dezelfde software als die van de iPhone X wat betekent dat het toestel een stuk sneller zal zijn. De iPhone 8 heeft een enkele lens, maar de 8 Plus heeft net als de iPhone X een dubbele camera waardoor je foto’s nog scherper zullen zijn.

iPhone-8-voor-en-achterkant-16x9

De iPhone 8 & 8 Plus zijn gelukkig al iets sneller beschikbaar, ze zullen vanaf 22 September in de winkel liggen. Voor de prijs van €799,- heb je de iPhone 8 met een opslagruimte van 64GB. De prijzen liggen respectievelijk tussen de €799 en €1019, afhankelijk van hoeveel opslagruimte je wil.

Reserveer nu de iPhone 8 of 8 Plus in een van onze winkels. Kijk hier waar jouw dichtstbijzijnde PhoneHouse winkel zit.

 

Share

Ook interessant