Dit zijn ze dan: de iPhone 6s en iPhone 6s Plus

Zojuist heeft Apple tijdens het Keynote event in San Fransisco de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd. Zoals verwacht zien de twee nieuwe iPhones er hetzelfde uit als de iPhone 6 en 6 Plus van vorig jaar, maar wel met grote veranderingen onder de motorkap. 

Apple heeft dit jaar tijdens het september-persevenement veel producten gelanceerd. Ze zijn begonnen met nieuwe software voor de Apple Watch, toen kwam de nieuwe iPad Pro eraan, kwam er nog heel snel in een afbeelding de iPad Mini 4 voorbij en daarna werd nog met de nieuwe Apple TV aangekondigd. Bijna te veel om nog een nieuwe iPhone te verwachten.

Maar Apple wist ons te verrassen en kwam aan het slot toch nog aanzetten met 2 nieuwe iPhones! De nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus zijn nu officieel. Deze iPhones zijn een S-variant en hebben, zoals we in het verleden vaker gezien hebben, van buiten weinig veranderingen gekregen. Maar van binnen is het een heel ander verhaal.

 

Een nieuwe kleur

Toen de iPhone 5s twee jaar geleden aangekondigd werd, had Apple de populaire gouden iPhone geïntroduceerd. Apple heeft deze kans aangegrepen door twee jaar later wederom een nieuwe kleur het daglicht te laten zien, de enige uiterlijke verandering aan de nieuwe iPhones. Dit jaar bracht Apple een vierde kleur uit: Rose Gold. Deze kleur hebben we eerder gezien bij de Apple Watch en heeft een chique rozige gloed over het goud. Naast Rose Gold kun je dit jaar ook nog kiezen uit de standaard kleuren Space Grey, Silver en Gold in de geheugenvarianten 16GB, 64GB en 128GB.

nieuwe kleuren

Daarnaast is het uiterlijk niet echt veranderd, maar het materiaal wel. Omdat vorig jaar werd gesproken over de Bend Gate, waar een bepaalde lichting iPhones gevoelig bleek voor buigingen, heeft Apple dit jaar gekozen voor een steviger materiaal. Het aluminium is nu van de 7000 serie wat meest stevige type aluminium is. Dit is hetzelfde aluminium wat ook in vliegtuigen gebruikt wordt. Al zullen er grapjassen zijn die dit willen uittesten, zullen ze veel moeite moeten doen om deze iPhones nog te buigen!

 

Technische upgrades

De nieuwe iPhones zijn voorzien van een geheel nieuwe processor, de Apple A9 chip. Deze processor is tot 70% sneller dan de iPhone 6 en de grafische kracht is erop vooruitgegaan met 90%! Volgens Apple is de nieuwe processor vergelijkbaar met dat van een desktop en is de grafische kaart vergelijkbaar met dat van een game console. Naast deze processor heeft Apple de motion coprocessor ook een upgrade gegeven. De nieuwe M9 motion coprocessor in de iPhone 6s is nog beter afgestemd voor je gezondheid en fitness. De nieuwe telefoon houdt de chip zelfs in standby-stand je huidige bewegingen bij!

De Touch ID knop onder het scherm heeft ook een verbetering gekregen. De 2e generatie Touch ID is tot twee maal zo snel met het herkennen van je vingerafdruk. Hierdoor kun je nog sneller je iPhone unlocken of een aankoop doen.

 

3D touch

Al is er aan de schermgrootte en -resolutie niks gedaan ten opzichte van de iPhone 6, zit de grootste verandering wel in het scherm. Apple heeft de manier waarop je met het touchscreen werkt aangepast. De iPhone 6s heeft net als de Apple Watch een 3D touch functie gekregen. Door dit nieuwe touchscreen kan de iPhone verschillende typen aanrakingen registreren, waardoor je programma’s kunt selecteren zonder het echt te openen.

Door een app lang ingedrukt te houden, krijg je volgens Apple het “peek and pop” scherm. Je kijkt dan in het programma en ziet snelkoppelingen naar een aantal handelingen die je normaal gesproken binnen een app doet. De Kaarten app laat je bijvoorbeeld automatisch naar huis navigeren, maar bij Facebook krijg je bijvoorbeeld weer de pop-up om snel een update te doen of in te checken.

3d touch

Ook tijdens het gebruik van apps kan deze 3D touch goed gebruikt worden. Krijg je bijvoorbeeld een link doorgestuurd, dan kun je door deze link langer in te drukken een preview van de webpagina zien, zonder eerst de browser te openen. En wanneer je een tijd doorgestuurd krijgt in een e-mail, dan kun je door dit lang in te drukken gelijk in de agenda kijken of je dan wel ruimte hebt.

 

Camera

We hebben er even op moeten wachten, maar Apple heeft eindelijk de camera van meer megapixel voorzien! De nieuwe iPhone 6s en 6s Plus hebben een 12 megapixel iSight camera! De resolutie van 8 megapixel was al sinds de introductie van de iPhone 4s ongewijzigd en het werd dan toch tijd voor meer megapixels. En dat is niet alleen goed voor de foto’s, ook voor de film! Standaard film je wel in HD, maar de iPhone 6s maakt het ook mogelijk om films in 4K resolutie te filmen. Ter beeldvorming: hierdoor heeft een gemiddeld filmshot 8 miljoen pixels per frame!

De camera aan de voorkant telt bij de nieuwe iPhones 5 megapixels, een flinke groei sinds de 1,2 megapixel van de iPhone 6. En omdat je ’s avonds ook wel eens in het donker selfies wil maken, heeft Apple het scherm zelf voorzien van een flits. Bij het maken van de foto licht het retina scherm kort op, waardoor je gezicht even belicht wordt. Net als de gewone flitser is dit een Trutone flits die afgestemd is om de huidskleur natuurlijk over te laten komen.

 

Tot slot

De twee nieuwe iPhones zijn vanaf nu in Nederland te pre-orderen en zijn worden vanaf 9 oktober is hij verkrijgbaar. Wil je zeker zijn dat je als een van de eerste bent met deze prachttelefoon? Bestel ‘m dan nu alvast! Hoe eerder je ‘m bestelt, des te eerder krijg je de telefoon geleverd!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant