iPhone 5 versus Galaxy sIII deel 2

Galaxy s3

Zoals beloofd deel twee van de vergelijking tussen de Samsung Galaxy SIII en de iPhone 5. Vandaag het vlaggenschip van Samsung!

Samsung Galaxy sIII

Scherm:

De Samsung Galaxy SIII heeft een opvallend omvangrijke beeldbuis, met 4,8-inch en een resolutie van 1280 keer 720 pixels. Het Super Amoled HD-scherm werd door recensenten geprezen: het is indrukwekkend groot, heeft een opmerkelijk helder beeld, past zich automatisch aan omgevingslicht aan en kent een zeer goede kleurweergave. In navolging van Apple-machines heeft hij bovendien het krasbestendige Gorilla Glass 2 – waardoor het goede scherm ook goed beschermd is.

Processor:

De kern van een telefoon is natuurlijk de processor, het stukje techniek dat alle sommetjes maakt en dat het apparaat draaiende houdt. De quad core Exynos-processor die Samsung in de Galaxy SIII heeft verstopt, kon op enthousiaste reacties ‘rekenen’: de Samsung Galaxy SIII en de HTC One X waren enkele van de eerste smartphones met een quad core onder de motorkap, maar in benchmarks (een soort racewedstrijd voor gadgets) zoefde de Exynos-variant van Samsung de Nvidia Tegra 3 van HTC zomaar voorbij.

Camera:

De fotoschieter in de Galaxy SIII van Samsung heeft alle snufjes die je van een fooncamera mag verwachten: acht megapixel, autofocus, panoramamogelijkheden, automatisch geotaggen, gezichtsherkenning, enzovoorts. Sommigen fotograge fotografen vonden dat de beeldkwaliteit bij gebrek aan licht niet echt geweldig was, maar zelfs deze critici konden niet anders dan enthousiast worden over het grote scherm, de grote afbeeldingen én de razendsnelle hard- en software.

Uniek:

Het eerste wat opvalt aan de Samsung SIII is het riante formaat, wat natuurlijk moeilijk anders kan met een joekel van een 4,8-inch scherm. Maar de fabrikant zelf promootte primair de software. Vooral Smart Stay kreeg veel aandacht: hierbij detecteert de ingebouwde camera of de gebruiker naar het scherm kijkt, en zolang dat het geval is springt het beeld niet op zwart. Of neem bellen vanuit sms: als je een berichtje tikt maar besluit toch beter te kunnen bellen, hoef je alleen maar het toestel naar je oor te brengen. Geinige, handige, sociale, opmerkelijke features: dat lijkt het unique selling point van de Samsung SIII te zijn. Een mobieltje voor hippe kippen die van onverwachte dingen houden, dus.

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant