Huawei P8 en Huawei P8 Max: Voor ieder wat wils

Huawei heeft in Londen haar nieuwste flagship aangekondigd: de Huawei P8. De P8 is een opvallend dunne dual-sim smartphone die geheel vervaardigd is uit metaal. Naast de gewone P8 heeft het Chinese merk ook de vergelijkbare P8 Max aangekondigd voor liefhebbers van grote smartphones. 

Huawei heeft de trend gevolgd om meer metaal te gebruiken in haar smartphone. Waar er bij de voorgangers werd gekozen om enkel een metalen rand te gebruiken, is nu de hele behuizing gemaakt van geborsteld aluminium. Dit zorgt ervoor dat de telefoon er niet alleen strak uitziet, maar ook robuust aanvoelt. Ondanks het stevige gevoel is de telefoon alles behalve lomp. Sterker nog: de telefoon zelf is maar 6,4mm dik! 

 

rijtje p9

 

Hardware en software

Het Full-HD scherm van de Huawei P8 telt 5,2″ in plaats van de 5″ Ascend P7Huawei heeft een techniek gevonden om de randen rond het scherm tot een minimum te beperken waardoor de upgrade van 0,2″ nauwelijks gevolgen heeft voor de afmetingen. De telefoon is een halve centimeter langer en 3 mm breder dan haar voorganger. 

De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop met Huawei’s eigen Emotion softwareschil. Deze softwareschil heeft geen losstaand app-menu. Net als bij de iPhone 6 staan alle apps op het hoofdscherm. Vooral wanneer je veel programma’s download zul je sneller last hebben van meerdere hoofdschermen vol apps en widgets. Dit kan aan het begin wel even wennen zijn, vooral wanneer je van een andere Android fabrikant overstapt.

De nieuwe Huawei is van binnen uitgerust met Huwei’s eigen Kirin-930 octa-core processor die bestaat uit vier kernen van 2Ghz en vier van 1,5Ghz. De processor is wellicht minder zwaar als die van de Samsung Galaxy S6, maar is ruim voldoende om ook zware apps vloeiend te draaien en snel op te starten. Voor het geheugen heeft het Chinese merk gekozen voor 3GB RAM en 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Er past een micro-sd kaart in van maximaal 128 GB.

 

Camera

Huawei heeft ook bij de P8 nieuwe toepassingen toegevoegd aan de camera. Zo heeft de 13 megapixel camera optische beeldstabilisatie voor minder bewogen foto’s en ’s werelds eerste RGBW sensor. Deze sensor zorgt volgens het bedrijf voor minder ruis bij weinig licht en kan beter omgaan met harde schaduwen bij overbelichting. Ook heeft de camera een light preview-functie zodat je voor het schieten van de foto al ziet wat de uiteindelijke foto zal zijn.

Huawei heeft daarnaast leuke softwaretoepassingen aan de camera toegevoegd. Met de ‘Light-painting mode’ kun je de camera langer open zetten om ’s avonds lichtpaden vast te leggen. Dit is een leuke feature waarmee je bijvoorbeeld de lampen van een auto kunt volgen of om met breeklichtjes speciale effecten toevoegt aan de foto.

Ook kun je nu samen met vrienden een film schieten. Met de ‘Director mode’ kun je in totaal drie andere Android telefoons koppelen en al deze video’s op de Huawei P8 samenvoegen. Met de beelden vanuit vier verschillende hoeken breng je een nieuwe dimensie aan je filmpje.

 

 

Huawei P8 Max

Naast de gewone Huawei P8 heeft de Chinese fabrikant ook de de Huawei P8 Max aangekondigd. Zoals onder te zien zet de P8 Max een nieuwe stap in smartphonegroottes; het 6,8″ scherm hangt namelijk tegen het formaat van een tablet aan. De telefoon blijft ondanks het enorme scherm met 6,8 mm toch bijzonder dun. Het formaat is wel iets waar je van moet houden: de telefoon meet 182,7 x 93 mm, wat de telefoon toch aan doet voelen als een tablet waar je mee kunt bellen.

mm=px groter

Van binnen lijkt de P8 Max veel op de Huawei P8. Ook de P8 Max heeft een Full HD scherm, dual sim en een 13 megapixel camera. De grotere variant heeft een iets zwaardere octacore (2.2GHz + 1.5GHz) processor en grotere accucapaciteit, zodat je bij gemiddeld gebruik 1,5 dag met de accu kunt doen.

 

Tot slot

Huawei heeft met de Huawei P8 en de P8 Max weer twee goede smartphones op de markt gebracht voor de prijsbewuste consument. Het design oogt luxer en de specificaties zijn flink verbeterd ten opzichte van de P7. De P8 heeft een groter scherm, een krachtiger processor, meer RAM geheugen en een grotere accu dan voorheen. De cameraresolutie is hetzelfde gebleven, maar compenseert dit met een nieuwe processor en optische beeldstabilisatie. Daarnaast zijn er leuke toepassingen geïntegreerd om leuke effecten toe te voegen aan de foto’s en video’s.

De twee nieuwe telefoons zijn over enkele weken beschikbaar. De Huawei P8 heeft een adviesprijs van €499,- en de P8 Max zal €549,- gaan kosten.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant