Huawei P20 vs Huawei P30

Huawei P20 vs Huawei P30

Het is eindelijk zover: De Huawei P30 en P30 Pro zijn gelanceerd! De Huawei P30 (Pro) is de indrukwekkende nieuwe smartphone van de Chinese toestelfabrikant. Huawei staat er om bekend dat je met de uitstekende toestellen prachtige foto’s en video’s kunt maken. Twijfel je tussen de Huawei P20 vs Huawei P30? In dit blogartikel lichten de we de verschillen uit.

Het design

De Huawei P30 heeft een 6,1inch OLED scherm met Huawei FullView, waardoor je kunt genieten van een optimale kijkbeleving met de meest schitterende en levendige kleuren. De Huawei P20 heeft een iets kleiner beeldscherm, namelijk een 5,8 inch Full HD+ display. Ook met dit scherm kun je genieten van jouw favoriete films en series in HD-kwaliteit.  De Huawei P20 en P30 Pro hebben een vergelijkbaar formaat.

Beide toestellen beschikken over een vingerafdruksensor aan de onderkant, waardoor je makkelijk en snel je scherm kunt ontgrendelen. Ook heeft zowel de P20 als de P30 een glazen achterkant met metalen frame.  De HuaweiP30 is verkrijgbaar in drie schitterende kleuren: Black, Breathing Crystal en Aurora. De schitterende kleur Amber Sunrise is alleen verkrijgbaar wanneer je voor de Huawei P30 Pro kiest. kleur De P20 is daarentegen te verkrijgen in de kleuren Pink Gold, Twilight, Black en Midnight Blue.

Huawei P20 vs Huawei P30

De camera

De Huawei P20 heeft een dubbel Leica-camerasysteem, met  een 12-megapixel RGB-sensor en een 20-megapixel monochrome sensor. De nieuwe HUAWEI P30 Pro tilt smartphone-fotografie tot een hoger niveau. Dankzij de Al powered Leica Quad Camera maak je haarscherpe foto’s. Met de 40Mp Super Sensing Camera, 20 MP Ultra Wide Angle lens en 8MP telelens leg je de wereld om je heen vast op een manier zoals nooit tevoren.

Daarnaast heeft de P30 een Time-of-Flight camera die de afstand van objecten waarneemt. Met beide toestellen kun je prachtige foto’s maken. Wil je echt professionele foto’s maken? Dan is de Huawei P30 iets voor jou. Maak jij vooral foto’s voor eigen gebruik en social media, dan kun je met de P20 ook prima uit de voeten.

Huawei P20 vs Huawei P30

De verschillen aan de binnenkant:

Een verschil tussen de P20 en de P30 is dat de P20 niet draadloos kan opladen, terwijl de Huawei P30 dit wel kan. Wel laden beiden razendsnel op. Noch de P20 of P20 Pro ondersteunen draadloos opladen ondanks hun glasruggen, hoewel ze beide wel snel kunnen worden opgeladen.

De P20 heeft, net als de P30,  een opslagcapaciteit van maar liefst 128GB. Dit toestel beschikt bovendien over een accu van 3400 mAh, waardoor deze lang meegaat. De Huawei P30 heeft daarentegen een accu van  4650mAh accu, waardoor deze toch iets langer meegaat.

Huawei P20 vs Huawei P30

Conclusie

Het design van beide toestellen is vergelijkbaar. Wel is de P30 wat geavanceerder en beschikt deze over een betere camera. Voor professionele foto’s is de P30 dus echt een aanrader. Beide toestellen laden supersnel op en hebben een goede accu. Zowel de P20 als de P30 zijn in verschillende spetterende kleuren te verkrijgbaar.

Huawei P20 vs Huawei P30: welke overweeg jij om te kopen?

Huawei P20 vs Huawei P30

Share

Ook interessant