Huawei Ascend P7

Huawei heeft zojuist haar nieuwste smartphone aangekondigd: De Huawei Ascend P7. De opvolger van de razend populaire Ascend P6 heeft een 5” scherm, 1,8 GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen, 16GB opslaggeheugen (uit te breiden met Micro-SD) en is met zijn 6,5mm dikte opvallend dun.

 

Vergelijking met de P6

Al lijken de twee telefoons van buiten veel op elkaar, is het nieuwe vlaggenschip van Huawei wel degelijk een upgrade ten opzichte van  de voorganger. Zo heeft de fabrikant het scherm groter gemaakt (5” i.p.v. 4,7”), de resolutie verhoogd naar Full HD en heeft de fabrikant snel mobiel internet via 4G mogelijk gemaakt.

De batterij heeft een boost gekregen naar 2.500 mAh, waar de Ascend P6 het met een 2.000 mAh accu moest doen. Naast een grotere accu heeft de Huawei Ascend P7 ook een energiezuinige modus die wordt geactiveerd als er 10% batterijcapaciteit over is. In deze modus heb je enkel toegang tot de basisfuncties en moet de smartphone nog 24 uur vooruit kunnen.

p7 onderkant

Camera

De camera’s van de Huawei Ascend P7 hebben beiden een upgrade gekregen met een resolutie van 8 megapixel voor- en 13 megapixel op de achterzijde. Met de opvallend hoge resolutie aan de voorzijde heeft Huawei een echte selfie-smartphone in handen. Voor de frontcamera is tevens een panoramafunctie beschikbaar om ‘groufies’ te maken: een selfie van een groep mensen.

De 13 megapixel camera aan de achterzijde heeft een diafragma van f/2.0, die foto’s met weinig licht mogelijk maakt. Dit is vergelijkbaar met de lichtgevoeligheid van de nieuwste Sony Xperia Z2. Zowel de Apple iPhone 5s als de Samsung Galaxy S5 zijn met een diafragma van f/2.2 minder lichtgevoelig.
De telefoon heeft geen losse cameraknop, maar je activeert de camera-app door twee maal op de onderkant van de volumeknop te drukken.

De Huawei Ascend P7 is uitgerust met Android 4.4.2 en bevat de nieuwste versie van Huawei’s eigen software: Emotion UI v. 2.3. De nieuwe smartphone zal eind deze maand bij Phone House verkrijgbaar zijn.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant