Huawei Ascend Mate, een Chinese reus

Bij het noemen van het Chinese merk Huawei zal niet bij iedereen meteen een belletje gaan rinkelen. Ze hebben ook pas sinds november hun eerste (Android) toestellen in Nederland op de markt. In land van herkomst zijn ze echter al heel erg groot. Op de CES in Las Vegas presenteerde ze een nieuw Androidtoestel, waarvan we hopen dat het ook in Nederland zal verschijnen. De Chinezen brengen met de Ascend Mate de term phablet (samenvoeging van phone en tablet) in ieder geval naar een nieuwe hoogte.

Ook al zijn de Chinezen zelf niet zo groot dat compenseren ze wel met dit reusachtige toestel. Deze 6,1 inch versie is buiten proporties. Natuurlijk was er eerder al de  Note van Samsung waarmee naam phablet werd geïntroduceerd, maar dit is de overtreffende trap. Waar je de Note nog net kwijt kan in je broekzak, is dat voor deze Huawei een ander geval. Wel gaaf voor het kijken van een filmpje in de trein. Voorlopig even genoeg over de grootte van dit toestel. Wat heeft dit apparaat verder nog in huis?

De Ascend Mate is uitgerust met een 8 megapixel camera, waarvan de prestaties een beetje schijnen tegen te vallen als we reacties op het web her en der moeten geloven. Vooral met flits zijn de foto’s flets en niet heel erg scherp. Dat kan te maken hebben met de beperkte sensor die in dit bakbeest zit verwerkt. Dat kan over de batterij overigens niet gezegd worden deze is met 4050 mAh ongeveer twee keer zo groot als die een gemiddelde smartphone. De processor is een quadcore 1,5 Ghz (hoogstwaarschijnlijk ook van Huawei).

Dan nog even terug bij de grootte van dit slagschip; deze kan je niet meer bedienen met één  hand en daar is rekening mee gehouden bij de indeling ervan. Zo beslaat de interface van de toetsen maar een deel van het scherm, zodat je nog wel kan typen met één hand. Hopelijk is met deze grootte het maximum bereikt. Vooral door de gebrekkige mobiliteit van een toestel is het eigenlijk geen mobiele telefoon meer te noemen. Vooralsnog denk ik dan ook dat dit toestel vooral populair zal worden bij vrouwen, zij hebben immers vaak een tas bij zich om deze reus in te vervoeren.

Er is ook een andere kleinere  5-inch Huawei gepresenteerd: de Ascend D2. Dit toestel is wat mij betreft  een betere optie. De Ascend D2 heeft een vergelijkbare processor, maar wel een betere camera (13 megapixel) en ook het Full HD scherm ziet er beter uit dan zijn grote broer. Mochten de toestellen naar Europa komen dan zal er nog meer informatie volgen. De Huawei Ascend Mate is vanaf februari te krijgen en de D2 zal later in de maand al in China te koop zijn.

Wat is jouw mening over de Huawei Ascend Mate en D2? 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant