HTC One X +

Fabrikant HTC komt met een verbeterde versie van de succesvolle HTC One X, de HTC One X +. Geen drastische veranderingen. Wel is alles, zoals de naam al aangeeft, beter en sneller geworden. Met de One X heeft HTC al een van de beste toestellen op de markt, met deze Plus editie geven ze de One X een opfrissing en beschermen ze hun status bovenin de markt.

Wat is er dan veranderd in deze nieuwe versie? Laten we eerst het uiterlijk bespreken, dat is qua vorm hetzelfde gebleven wel is de kleur van het toestel echt zwart geworden en heeft het een mattere afwerking. Persoonlijk vind ik het Plus model iets meer klasse uitstralen door deze matzwarte kleur. Daarnaast zitten er op de achterkant rode accenten om de camera en is het bekende rode Beats logo duidelijk zichtbaar. Als je het toestel nu aanschaft krijg je tijdelijk de URBeats headset gratis bijgeleverd. Fijn en vol geluid.

Dan de veranderingen aan de binnenkant van het toestel, want dat is waar de verbeteringen zitten. De One X + heeft om te beginnen meer geheugen meegekregen. Hij wordt standaard geleverd in een 64 gb versie, de One X was alleen beschikbaar in een 16 of 32 gb versie. Meer dan genoeg ruimte voor al je data. Het invoegen van een SD-kaart is niet mogelijk. Ik denk echter dat daar weinig mensen rouwig om zijn, 64 gb is meer dan genoeg.

In de One X + zit ook een nieuwe chip van NVDIA: de Tegra 3+, waar de One X het moest doen met de Tegra 3 chip. Door deze nieuwe chip draait de processor sneller en ook grafisch zijn de prestaties beter. Vaak gaan dit soort verbeteringen ten koste van de accu, maar dat is bij de One X Plus niet het geval. De telefoon is heringericht, waardoor er ruimte is gemaakt voor een grotere en betere accu. Je kan het bij regelmatig gebruik ruim twee dagen met dit toestel uithouden en dat kan niet van alle vergelijkbare smartphones gezegd worden.

Nog meer verbeteringen? Ja, ook de software heeft nog een kleine poetsbeurt gekregen. Zo draait de One X + op nieuwste Android versie 4.1 Jellybean en is ook de interface van  HTC zelf (Sense) iets verbeterd, met de nieuwe Sense 4 + versie. In essentie weinig veranderd, je kan nu je foto’s makkelijk ordenen in een map ‘events’ en daarnaast is in de map te zien waar de foto’s zijn genomen. Ook hier geen drastische zaken, maar wel weer verbetering.

 

Conclusie
Een fijne look en feel, verbeterde chip, verbeterde software, verbeterde batterijduur en alle andere goede functies van de One X behouden (zoals de superieure camera). HTC heeft zich met dit nieuwe toestel versterkt met een positie aan de top van de markt. De HTC One X + is beschikbaar bij sommige Phone House  winkels waar hij uiteraard op alle netwerken te verkrijgen is. Wil je nog meer weten of weet jij zelf nog meer? Laat het weten in de reacties.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant