HTC One, stijlvol en vernieuwend

Voordat aankomende week het Mobile World Congres in Barcelona begint, waar traditiegetrouw de nieuwste toestellen worden gepresenteerd kwam HTC deze week al met hun nieuwe paradepaardje: de HTC One. Een toestel met een 4.7 inch scherm met full HD resolutie en 468 ppi aan pixeldichtheid (de iPhone 5 heeft een ppi van ‘slechts’ 326). Dit hoogwaardige scherm is verpakt in, aan de achterkant licht gebogen, aluminium body en wordt beschikbaar in de kleuren zwart en zilver.

Hardware
Het hoogwaardige scherm en het stijlvolle design zorgen voor een verbluffend uiterlijk, maar ook de inhoud van het toestel is dik in orde. De HTC One herbergt een quadcore processor, nieuwe Wi-Fi standaard, NFC, Bluetooth 4.0 en het toestel is ook te gebruiken op de Nederlandse 4G netwerken. De hardware behoort tot de absolute top.

Camera
De camera van de HTC One schiet mooie foto’s door betere lichtopname. De camera van de HTC One schiet namelijk niet met veel pixels (4,3 megapixel), maar met grotere pixels. HTC duidt deze nieuwe aanpak met grote pixels aan als de UltraPixels techniek. Dankzij het UltraPixel principe vangt de lens meer licht en kleur op wat de kwaliteit ten goede komt. Daarnaast is er ook techniek aanwezig voor verbeterde beeldstabilisatie (net als bij de Nokia Lumia 920), waardoor het licht optimaal wordt opgevangen. Naast Ultrapixels komt HTC met nog een nieuwe feature: Zoe. Met Zoe combineer je foto en video’s met elkaar. Bij een Zoe ‘foto’ neem je 15 foto’s en een video van 3 seconden waarvan je later het ideale onderdeel kan uitkiezen. Komt vooral erg van pas bij sportfoto’s of als je de ideale foto wil maken zonder mensen met dichte ogen. Het leuke is dat de foto’s genomen met de Zoe techniek ook bewegend in de galerij terecht komen. Klinkt veelbelovend, in onderstaand filmpje zie je een voorproefje.

Audio
HTC heeft een goede reputatie als het aankomt op audio en dat willen ze zo houden. Er zijn twee microfoons geplaatst die    nu ook hard geluid (denk aan een concert) zuiver kunnen opnemen. Daarnaast filteren de microfoons het omgevingsgeluid tijdens het bellen en wordt  het volume van de microfoon  en speaker aangepast aan de hand van het omgevingsgeluid. De twee speakers zitten, in tegenstelling tot bij veel andere smartphones, aan de voorkant en maken gebruik van een ingebouwde versterker.

Conclusie
De HTC One lijkt momenteel de top te zijn op de smartphone markt met hoogwaardige specs, een slick design, een contrastrijk scherm, revolutionaire camera, zeer degelijk geluid en dan hebben we de nieuwe software  nog niet eens besproken. Ergens halverwege maart ligt het toestel in de winkels met een adviesprijs van 699 euro. Wil je op de hoogte blijven of alvast bestellen? Op  onze website vind je meer informatie.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant