Nieuw! De HTC One Mini 2

Amper twee maanden na de aankondiging van de immens populaire HTC One (M8) komt HTC met het kleine broertje van haar vlaggenschip: de HTC One mini 2. Wie fan is van de looks van de HTC One (M8) maar de telefoon net iets te groot of te duur vond, kan met de HTC One mini 2 prima uit de voeten: ook de kleine variant is volledig van aluminium gemaakt.

De HTC One mini 2 is niet bijster veel kleiner dan zijn grotere broer. De Mini 2 is dankzij het 4,5” HD scherm krap 1 centimeter korter  en een halve centimeter minder breed. HTC heeft ervoor gekozen om de specificaties van de telefoon wat minder te maken dan van haar vlaggenschip: de telefoon heeft 1 GB RAM geheugen, een 1.2 GHz Quad-core processor, een HD scherm in plaats van full HD en een iets kleinere accu van 2100 mAh. De telefoon draait op Android 4.4 in combinatie met HTC Sense 6, HTC’s eigen softwareschil.

one mini2 frontback

Camera

Opvallend is dat de HTC One Mini 2 niet voorzien is van een Duo-Camera, één van de meest kenmerkende features van de HTC One (M8). De 4 Ultrapixels van de M8 hebben plaats gemaakt voor een ‘normale’ 13 megapixel camera, wat veel gebruikers en critici tevreden zal stellen. Op de voorkant van de telefoon zit dezelfde 5 megapixel camera als bij de HTC One (M8), zodat je goede selfies en videochats in Full HD kunt schieten.

De HTC One Mini 2 heeft dezelfde dubbele speakers, versterker en HTC Boomsound als de One (M8). Om extra te genieten van de muziek uit deze boxen, kun je het 16 GB geheugen uitbreiden met een micro SD kaart tot 128 GB.

De HTC One Mini 2 zal vanaf begin juni in Nederland verkrijgbaar zijn en krijgt een adviesprijs van 469,-.

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant