HTC One Mini

Wat Samsung kan kunnen wij ook moeten ze bij HTC gedacht hebben. HTC heeft namelijk de HTC One Mini aangekondigd een kleinere versie van de  HTC One. Samsung brengt al enkele jaren een kleinere versie van hun eigen Galaxy S-lijn op de markt.

Met een mini-model hoopt HTC hun verkoopcijfers iets op te krikken, want momenteel lijden ze onder de suprematie van Samsung op de Androidmarkt. Wat houdt de nieuwe One Mini precies in? Nou het is vooral een iets kleinere versie van de One en heeft mindere specificaties. Grootste voordeel ten opzichte van de One? Bijna 250 euro goedkoper (adviesprijs €449).

De HTC One heeft veel prijzen ontvangen voor hun mooie dunne design. Door de aluminium behuizing voelt de HTC als één brok kwaliteit. Ook de gebolde achterkant draagt hier aan bij, het toestel ligt namelijk heerlijk in de hand. De mini-versie ziet er exact hetzelfde uit en is ondanks zijn naam, maar ietsje kleiner. Naast het design zijn ook de Boomsound boxen aan de voorzijde van het toestel gebleven en ook de revolutionaire ultrapixel camera is nog aanwezig. De beeldstabilisator is helaas wel verdwenen, al zal menig gebruiker dat amper merken.

Het grootste verschil tussen de originele HTC One en de Mini zit vooral aan de binnenkant. De One heeft een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,7 Ghz en de Mini slechts een duo-core processor met een maximale kloksnelheid van 1,4 Ghz. Niet alleen op het gebied van snelheid, maar ook op opslaggebied levert de mini flink in: van 32 gb naar 16gb.

Het toestel komt in september naar Nederland in het zwart en het zilver met een adviesprijs van 449 euro. Rond dezelfde tijd verschijnt de grote broer ook nog in een nieuw rood jasje,  voor het geval je toch een iets groter toestel prefereert! Wil je nog meer weten over de HTC One Mini en ben je geïnteresseerd in een video? De gerenommeerde techwebsite The Verge mocht de HTC al even door hun handen laten glijden:

Wat vindt jij van de HTC One Mini? Laat het weten in een reactie!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant