De HTC One M9+ komt naar Nederland

De HTC One M9+, de grotere broer van de One M9, komt toch naar Nederland. Het toestel was al langere tijd verkrijgbaar in enkele landen in Azië, maar was officieel nog niet aangekondigd voor de Europese markt. 

In vergelijking met de One M9, is de HTC One M9 Plus letterlijk en figuurlijk de grotere broer. HTC heeft het scherm een slag groter gemaakt naar 5,2″ in tegenstelling tot 5″ en heeft het scherm voorzien van een qHD resolutie in plaats van Full HD. Hierdoor is het grotere scherm met 565 pixels per inch nog scherper dan voorheen, terwijl we over het scherm van de HTC One M9 zeker niet te klagen hadden. Het display van de HTC One M9 Plus kan zich qua resolutie nu beter meten aan de concurrentie als de Samsung Galaxy S6, Note 4 en de LG G4.

mm=px HTC

 

De processor is ook onder de loep genomen door HTC. Voor de HTC One M9+ is er gekozen voor een 2.2 GHz octa-core processor van Mediatek, in combinatie met 3GB werkgeheugen. Deze nieuwe chip zal ervoor zorgen dat de HTC One M9+ nog beter de zware apps kan verdelen, waardoor de telefoon minder snel warm wordt.

Een ander groot verschil is vingerafdrukscanner onder het scherm. HTC was eerder één van de voorlopers in de vingerafdrukscanners, toen ze in 2013 de HTC One Max presenteerden, maar deze scanner was bij de introductie van de HTC One M8 en One M9 verdwenen. De nieuwe scanner werkt net als die van de Samsung Galaxy S6 Edge en de iPhone 6 met een enkele aanraking met de vinger. Naast de vingerafdrukscanner en boven het scherm zitten nog steeds HTC’s veelal geprijsde BoomSound speakers. Deze boxen plaatst HTC al enige tijd in haar flagship smartphones en zorgen voor een veel voller geluid met surround-sound effect. 

Aan de achterkant heeft HTC een tweede camera geplaatst, net als we eerder bij de HTC One M8 zagen. De hoofdcamera van de M9+ is dezelfde 20 megapixel camera als de One M9, maar dan aangevuld met een 2.1 megapixel camera die voor extra diepte in de foto’s kan zorgen. Ook kun je na afloop met deze camera het focuspunt verleggen, wat een erg leuke feature is.

De HTC One M9 Plus is vanaf medio augustus verkrijgbaar met een adviesprijs van € 799,-. De telefoon komt vooralsnog enkel beschikbaar in de kleur Gunmetal Grey, zoals hierboven afgebeeld.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant