HTC One M8

Vorige week heeft HTC haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd: de HTC One M8.
Deze opvolger van de HTC One lijkt op het eerste gezicht veel op zijn voorganger, maar heeft een aantal serieuze updates gekregen. Lees hier meer over de nieuwe HTC.

 

 

Uiterlijk

HTC heeft bij de HTC One M8 haar lijn van aluminium unibody smartphones doorgezet. Het merk staat al sinds de HTC Legend in 2010 bekend om deze unieke manier van telefoons maken: de telefoon wordt als het ware in een volledig metalen blok gebouwd, in plaats van klepjes om het binnenwerk te plaatsen. Door de geborsteld aluminium behuizing ziet de telefoon er niet alleen stijlvol en exclusief uit, maar voelt de telefoon ook zeer robuust aan.

duocamera

Bij de HTC One M8 is zowel boven- als onderaan het 5” Full HD scherm een speaker gebouwd, waardoor je nog meer uit je muziek haalt. We kennen HTC als het merk die altijd investeert in een goede muziekbelevenis, denk hierbij  aan de vroegere samenwerking met Beats by Dr. Dre. Deze focus op muziek is er bij de nieuwe HTC natuurlijk ook. De M8 heeft een nieuwe type versterkers in de telefoon die in combinatie met de verbeterde HTC Boomsound voller en tot 25% harder geluid kunnen produceren.

vshtcone 

 

Camera

Het meest opvallende aan de HTC One M8 is wellicht de achterkant. Achterop de M8 vind je namelijk niet één, maar twee cameralenzen. Deze extra lens slaat los van de eerste lens informatie op over de omgeving, waardoor je achteraf de focus in de foto kunt aanpassen. Ook kun je door deze tweede lens een 3D effect in je foto bouwen. Dit laatste is een grappige gimmick, maar is natuurlijk geen vereiste voor een mooie foto.

Wat de camera van HTC wel een goede voorsprong geeft ten opzichte van de concurrentie is de  zogeheten Ultrapixel camera. Net als zijn voorganger heeft de HTC One M8 een camera die niet meer met de traditionele Megapixels vergeleken wordt. Een Megapixel zorgt voor een grotere foto die meer detail vastlegt. HTC’s Ultrapixel technologie stapt van dit idee af en maakt de pixels groter, waardoor de pixels tot 300% meer licht kunnen vastleggen dan de meeste 13-megapixel camera’s op de markt. Dit in combinatie met de dubbele led flitser en de zeer lichtgevoelige f/2.0 lensopening zorgt de HTC One M8 voor de beste foto’s, ook met weinig licht. De 5 megapixel frontcamera heeft tevens een f/2.0 lensopening, zodat je ook met weinig licht goede selfies kan maken.

HTC One M8 ultrapixel

Hou je van filmen, kun je ook je hart ophalen met de HTC One M8. Deze telefoon heeft nu ook een pauzeknop ingebouwd voor tijdens het filmen! Je hoeft nu geen video meer na afloop te bewerken, omdat je nu gewoon op pauze kan drukken voordat je aan de volgende scene begint.

 

HTC Sense 6

HTC heeft op dit nieuwe toestel HTC Sense 6 geïnstalleerd; de nieuwste versie van hun eigen softwareschil. HTC heeft nu Motion Controls toegevoegd aan Sense, waarmee je vanuit het zwarte stand-by scherm middels schuifbeweging verschillende schermen op kan roepen:

Dubbele tap:                      Lock scherm
Swipe naar rechts:           HTC Blink Screen (laatste social updates/nieuws)
Swipe naar links:              Hoofdscherm
Swipe naar beneden:     Stembesturing

Sense6

Hardcore gebruikers kunnen hun hart ophalen bij Sense 6 dankzij de extreme power saving mode. Al moet de 2.600 mAh batterij al genoeg zijn voor de meeste gebruikers, zit er nu ook een ‘Extreme Battery Saving Mode’ ingebouwd. Door alle ‘onnodige functies’ van de smartphone uit te schakelen, kun je 10 procent batterij-vermogen uitrekken tot wel 30 uur stand-by tijd!

 

Dot cover

We vinden het een mooie trend: fabrikanten die zelf interactieve covers voor hun nieuwe smartphones maken. Samsung en LG hadden al eerder custom cases gemaakt waar je de tijd en verdere belangrijke informatie in een venstertje kan zien, maar nu heeft ook HTC een eigen cover aangekondigd. De HTC Dot View cover voor de M8 beschermt zowel de voor- als achterkant en geeft informatie weer in een speciale retro-stijl. Over de gehele voorkant zijn er gaatjes in de case gemaakt, zodat je belangrijke berichten in een speelse pixel-stijl te zien krijgt.

cover

Wanneer de case gesloten zit kun je zien wie je belt, beantwoord of weiger je telefoonoproepen, krijg je een notificatie van een email, sms of voicemail en krijg je een melding wanneer de batterij bijna leeg is. De siliconen voorkant herkent ook aanrakingen, zodat je met een dubbele tap de tijd en het weerbericht te zien krijgt. Om een alarm of kalenderafspraak weg te drukken sleep je het bericht naar beneden, zonder de case te hoeven openen.

 

Tot slot

HTC richt zich ook met de stijlvolle HTC One M8 op mensen die een exclusieve telefoon willen: met een geborsteld aluminium unibody, een goede camera die zelfs met weinig licht aan alle eisen voldoet, betere frontspeakers die nog harder kunnen en de grappige Duo-lens bewijst HTC wederom dat ze een serieuze speler op de smartphone markt zijn. Wij zijn zeer enthousiast geworden over deze nieuwe telefoon en zijn zeer benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant