HTC 8X, de eerste smartphone voor Windows Phone 8

De allereerste smartphone voor Windows Phone 8, is de HTC 8X. Van Microsoft is bekend dat ze het niet makkelijk hebben op de smartphone markt. De besturingssystemen van Google (Android) en die van iPhone (iOS) worden verreweg het meest gebruikt. Met de vorige versie (Windows Phone 7) was het lastig om de giganten Google en Apple van hun troon te stoten. Met de nieuwe Windows Phone 8 besturing probeert Microsoft het nu nog een keer. Met dit mooie toestel van HTC slaan ze de goede weg in!

Het toestel heeft alles wat je van een hedendaagse smartphone mag verwachten. Een hoogwaardig scherm, een degelijke camera (8 megapixel) en prima hardware. Met 341phi heeft het scherm een hogere pixeldichtheid dan de Iphone 5 en de Samsung Galaxy S3. Door de hoge pixeldichtheid zijn zelfs de kleinste letters en afbeeldingen heel scherp te zien.

De camera is degelijk maar is niet zo snel en scherp als die van de concurrenten Apple en Samsung. Wel heeft de camera tal van bewerkingsopties. Onder de kap ligt een dual-core processor en deze werkt soepel en snel bij de applicaties die nu beschikbaar zijn. Ook werkt HTC weer samen met Beats, wat zorgt voor een optimale audio-ervaring!

Dan het uiterlijk. Het eerste wat opvalt zijn de opvallende kleuren. In Nederland is hij alleen te krijgen in het donkerblauw en het zwart. In andere landen is er ook een rode en gele versie verkrijgbaar. Misschien dat deze in een later stadium ook nog in Nederland verkrijgbaar worden. Vervolgens de feel van de telefoon. De achterkant van de telefoon is van een soort rubber wat zorgt voor een goede grip. Bij andere telefoons wil de telefoon nog wel eens zomaar uit je hand glijden (bij mij wel tenminste….) en bij dit toestel is het risico daarop in ieder geval een stuk kleiner. Tenslotte zijn het natuurlijk de felle en opvallende kleuren die het toestel uniek maken!

De kleuren passen goed bij het kleurrijke uiterlijk van het besturingssysteem. Microsoft probeert zich hiermee vooral te onderscheiden van de ‘kleurloze’ iPhone. Want dat is vooral wat dit toestel met Windows Phone moet doen; zich onderscheiden van de rest om nieuwe gebruikers te trekken. Het toestel is dus dik in orde, maar hoe zit het met dat nieuwe besturingssysteem?

Wat zou de reden kunnen zijn dat je overstapt op een toestel met Windows Phone 8? Hieronder een aantal positieve punten:

  • Synchronisatie en cloud diensten: Windows Phone kan je met een app synchroniseren met je computer en tablet, zodat je muziek, foto’s en andere bestanden overal beschikbaar zijn. Dit gaat makkelijk en in veel gevallen automatisch.
  • Windows 8 en Windows Phone 8 hebben hetzelfde levendige uiterlijk.
  • Verschillende apps kunnen de afbeelding op je vergrendelscherm updaten, zodat je steeds nieuwe afbeeldingen krijgt. Zo krijg je af en toe nieuw geuploade foto’s van Facebook als achtergrond, erg leuk en verrassend!
  • Bel en-geluidtechnische vernieuwingen zoals: de broekzakmodus waarbij de beltoon harder gaat als je aangeeft dat de telefoon in je zak zit, de beltoon zachter gaat als je de telefoon oppakt en de beltoon vanzelf ophoudt als je de telefoon omdraait.
  • Xbox music, een streaming dienst (vergelijkbaar met Spotify) met een groot aanbod dat makkelijk integreert met de bibliotheken die je op andere apparaten hebt staan zoals iTunes of Windows media player.
  • Nokia zorgt voor een kaartenapp die momenteel een stuk betrouwbaarder is dan die van Apple.

Over het algemeen kan je zeggen dat Microsoft weer een stukje de goede kant is opgegaan. Toch is er nog niet een baanbrekende functie waardoor de markt drastisch zal veranderen. Als je een Windows liefhebber bent is het sowieso een goede keus, zeker in combinatie met Windows 8 voor de pc.

Met de nieuwe Nokia Lumia 920 heeft Windows naast de HTC 8X ook nog een ander goed toestel dat uitkomt. De HTC 8X is al verkrijgbaar, de Nokia Lumia 920 laat nog even op zich wachten.

Laat horen wat jij van de HTC 8X en het nieuwe Windows Phone 8 vindt in de reacties.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant