Google presenteert de Pixel 2 en Pixel 2 XL

Google heeft woensdag de nieuwe Pixel-smartphones gepresenteerd van de tweede generatie. De nieuwe High-end toestellen met OLED-scherm zullen zich vooral onderscheiden door de nieuwe software. Of de toestellen binnenkort verkrijgbaar zijn in Nederland is nog altijd de vraag.

Omdat alle toestellen tegenwoordig op elkaar lijken probeert Google zich te onderscheiden door middel van de ingebouwde software. Zo is er bijvoorbeeld een slimme stem assistent aanwezig op de toestellen die kan worden gebruikt om muziek af te spelen of om informatie op te vragen over de nummers die je luistert.

De camera op het toestel brengt ook slimme functies met zich mee. Zo kan de camera geschreven emailadressen herkennen en opslaan. Ook is de camera in staat om gebouwen en locaties te herkennen. Net als andere fabrikanten heeft Google ook Augmented Reality geïntroduceerd in de camera. Hiermee kun je virtuele objecten in de werkelijke omgeving plaatsen.De kwaliteit van de camera zelf is er volgens Google ook sterk op vooruit gegaan. Zo zou de camera meer diepte kunnen creëren zonder een tweede camera nodig te hebben en zijn de videobeelden van stabiele kwaliteit. Een nieuwe toevoeging is Motion Photos, iets wat we al eerder bij Apple zagen. Motion Photos zorgt ervoor dat wanneer er een foto wordt gemaakt, er voor en na het maken van de foto ook beelden beschikbaar zijn. Hierdoor krijg je als het ware een klein filmpje.

BluePixel_w720_h385

De schermen van de Pixel 2 en de Pixel 2 XL zullen rond de 6 inch zijn. Door de dunne schermranden van de 2 XL is hij niet veel groter dan de Pixel 2. Beide toestellen zijn waterdicht en bezitten over een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Helaas zit er geen koptelefoonpoort meer op waardoor je de muziek nu via Bluetooth moet afspelen. Gelukkig kan dit nu wel met de nieuwe oordoppen die Google ook introduceerde.

Met de draadloze oordoppen, Pixel Buds genaamd, kun je draadloos muziek afspelen. Je kan Google Assistent opdragen om de muziek te starten via de nieuwe oordoppen. Vooral nu Google bekent heeft gemaakt dat Google assistent naar Nederland komt is dit wel een leuke bijkomstigheid. Maar de tofste feature van de nieuwe oordoppen is dat twee mensen een gesprek kunnen houden met live vertaling. Als je dus beide Pixel Buds in hebt kun je beide een andere taal spreken, maar elkaar toch verstaan! In Duitsland zijn ze vanaf November beschikbaar voor €179.

google-pixel-buds-ca

Bij onze buren in Duitsland zullen de toestellen rond de 799 en 939 euro gaan kosten. We hopen uiteraard dat deze toestellen ook hun weg gaan vinden naar Nederland want wij zijn nu al fan!

Share

Ook interessant