Smartphones en senioren: een goede combi?

telefoon voor senioren

Tegenwoordig kun je eigenlijk niet meer zonder smartphone.  Een smartphone heeft talloze voordelen. Zo kun je onder andere gemakkelijk op de hoogte blijven van het laatste nieuws, in contact blijven met vrienden en familie en snel je route opzoeken.  Ze zijn soms alleen niet altijd eenvoudig in gebruik, vooral voor senioren niet. Wij hebben een paar handige tips op een rijtje gezet om een telefoon voor senioren ook mogelijk te maken!

Een speciale telefoon voor senioren

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een mobiele telefoon of smartphone seniorvriendelijk te maken. Zo heb je telefoons die speciaal ontwikkeld zijn voor senioren, namelijk een senioren mobiel. Deze telefoons hebben een duidelijk scherm, grote knoppen en zijn eenvoudig te bedienen. Ook beschikken deze over een extra luid belsignaal wanneer het gehoor achteruit gaat. Wil je graag een geschikte telefoon voor senioren, maar geen echte senioren mobiel? Kies dan voor een eenvoudige smartphone. Deze zijn te verkrijgen in talloze modellen, waardoor er altijd eentje voor jou bijzit!

telefoon voor senioren

Bron afbeelding: HLN

Doro telefoons

Wanneer je nog niet thuis bent in de nieuwste technologie, maar wel een telefoon wilt met meer functies kun je kiezen voor een smartphone van het merk Doro. Deze telefoons worden door middel van vragen ingesteld en zijn gemakkelijk te gebruiken. Doro heeft telefoons in allerlei modellen, met of zonder touchscreen! Hierdoor zijn deze telefoons erg seniorvriendelijk. De pictogrammen zijn eenvoudiger en groter, waardoor ze overzichtelijker zijn dan reguliere smartphones. Toch kun je met deze telefoons wel gewoon internetten, whatsappen, bellen en foto’s maken. Bekijk hier het overzicht van verschillende Doro seniorvriendelijke telefoons.

telefoon voor senioren

Bron afbeelding: Okdiario

Eenvoudige smartphones

Tegenwoordig zijn smartphones voorzien van de nieuwste technologie en zijn deze voor senioren vaak erg onoverzichtelijk. Toch zijn er een aantal telefoons die ook voor senioren gebruiksvriendelijk zijn. Het is dan met name belangrijk dat je de telefoon zo eenvoudig mogelijk instelt. Het merk iPhone heeft verschillende telefoons die eenvoudig in te stellen zijn, waaronder onze Refurbished iPhones. Mocht je toch op zoek zijn naar een andere telefoon? Neem dan een kijkje op onze website of ga langs bij één van onze 94 winkels voor een persoonlijk en passend advies! Vind hier een winkel bij jou in de buurt.

Share

Ook interessant