Alle geruchten over de nieuwe Huawei

Logo Huawei

Huawei zou een uitnodiging hebben gestuurd naar fabrikanten voor een introductie op 27 Maart in Parijs. Zou dit kunnen betekenen dat Huawei dan zijn nieuwe toestel, of toestellen, presenteert? We zetten alle geruchten rondom het nieuwe Huawei toestel voor je op een rij.

Naam
Op vele sites, onder andere Androidplanet.nl geven aan dat het nieuwe toestel de P20 zou gaan heten. Naast dit toestel zouden ook de P20Plus en P20 Lite gepresenteerd worden. Eerdere P-toestellen werden ook in het voorjaar gepresenteerd dus het toestel zou volgens Tweakers.net ook de P11 kunnen gaan heten. De voorgangers van het nieuwe toestel heette immers de P7, P8, P9 en P10.

Camera
Het nieuwe toestel van Huawei zou mogelijk beschikken over 3 Leica camera’s aan de achterkant volgens allaboutphones.nl . Daarnaast zouden de camera’s in staat zijn om 40-megapixel foto’s te schieten en kan er tot 5x ingezoomd worden. De frontcamera zou 24 megapixel foto’s kunnen maken volgens gsmhelpdesk.nl 

Hardware
Volgens androidplanet.nl zou het nieuwe toestel van Huawei beschikken over de Kirin 970-chip die eerder werd geïntroduceerd in de Huawei Mate 10 Pro. Dit zou betekenen dat het toestel zou gaan beschikken over kunstmatige intelligentie en kan onthouden wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Daarnaast zou het toestel draaien op de software Android 8.0 Oreo.

Design
Over het design van het nieuwe toestel is nog niet veel bekend. Allaboutphones.nl meldde eerder al wel dat het toestel waarschijnlijk in de kleuren Ceramic Black en Twilight beschikbaar wordt. Volgens androidauthority.com zou het nieuwe toestel beschikken over een scherm tussen de 5.5 en 5.7 inch. Androidplanet.nl geeft aan dat het voor de hand ligt dat het toestel een randloos scherm zal krijgen.

Introductie
Zoals gezegd zou het nieuwe toestel, of toestellen, dus gepresenteerd kunnen worden op 27 Maart in Parijs. Hiermee lijkt Huawei te kiezen voor een eigen evenement om het toestel te presenteren, in plaats van een presentatie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Volgens telecompaper.com zou Huawei hier bewust voor gekozen kunnen hebben om over schaduwing van Samsung  te voorkomen.

We zullen moeten wachten tot 27 Maart om alles zeker te weten over het nieuwe toestel van Huawei. We houden je uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!

Share

Ook interessant