Alle geruchten over de nieuw Sony Xperia op een rij

Sony logo

Er gaan al tijden heel wat geruchten over de nieuwe Sony Xperia. Tijd om eens alle geruchten op een rijtje te zetten zodat jij weer helemaal op de hoogte bent.

Naam
Verschillende websites zoals Tweakers.net, androidplanet.nl en gsmhelpdesk.nl hebben het over de Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 compact. Het zou niet raar zijn als de toestellen ook daadwerkelijk zo heten, aangezien de voorgangers de naam XZ1 dragen.

Scherm
Het nieuwe toestel van Sony zou volgens de Zweedse website Swedroid.se beschikken over een 5.8inch scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. De compacte versie zou beschikken over een 5inch scherm waardoor Sony zou hebben gekozen voor een groter scherm bij de compacte versie. De XZ1 compact beschikt over een 4.6inch scherm.

Camera
Over de camera op de nieuwe toestellen is weinig tot niks bekend. Maar als deze toestellen iets op hun voorbijgangers lijken, dan zal de camera over minstens 19 megapixel bezitten. We zijn van de Xperia toestellen gewend dat ze over een goede camera beschikken dus we verwachten dat het bij deze nieuwe toestellen niet anders zal zijn.

Hardware
Volgens Swedroid.se zullen de nieuwe toestellen van Sony beschikken over een Qualcomm Snapdragon 845 processor. De nieuwe chipset zou pas later dit jaar gelanceerd worden, maar Sony lijkt de primeur te hebben. Het nieuwe toestel zou een werkgeheugen hebben van 4GB en een opslagcapaciteit van 64GB, meld Tweakers.net. De compacte versie zou ook komen met een werkgeheugen van 4GB, maar over de opslagcapaciteit is nog niks bekend.

Design
Op een blog over de nieuwe Xperia verscheen gisteren een foto van de compacte versie van het nieuwe toestel. Volgens gsmhelpdesk.nl heeft Sony gekozen voor een geheel nieuw ontwerp door de ronde randen en de bolle achterzijde. Dit zou inderdaad een verandering zijn ten opzichte van de XZ1 die bekend staat om zijn hoekig design en strakke belijningen. Volgens Swedroid.se zit de vingerafdrukscanner niet meer aan de zijkant, maar is deze naar de achterkant verplaatst.

Release
Volgens verschillende websites zal de adviesprijs van het nieuwe toestel rond de 799 euro liggen. Bij de compacte versie zal de adviesprijs rond de 599 euro zijn en zou het toestel vanaf 6 maart beschikbaar zijn. Volgens gsmhelpdesk.nl is het waarschijnlijk dat de toestellen volgende week tijdens het Mobile World Congress worden gepresenteerd.

Share

Ook interessant