Samsung Galaxy S6 Edge+ vs Note 4

Na maanden van geruchten heeft Samsung eindelijk de opvolger van haar phablet-serie aangekondigd. Samsung heeft dit jaar voor de Europese markt wel een telefoon met een groter scherm aangekondigd, maar deze valt niet in de Note-lijn. Tijd voor een vergelijking dus. Samsung Galaxy S6 Edge Plus vs Note 4: wat zijn de verschillen?

S-Pen maakt plaats voor de Edge

Het grote verschil tussen de S6 Edge Plus en de Note 4 is dat de nieuwe 5,7″ phablet geen S-Pen Stylus heeft; het pennetje wat gebruikt werd om extra functionaliteiten te besturen van de Note. Deze pen was bijvoorbeeld handig om snel aantekeningen te maken alsof je een echt notitieblok in handen had, maar kon ook worden gebruikt om te schrijven op een gemaakte screenshot en delen uit afbeeldingen te selecteren.

In ruil voor deze pen heeft Samsung de nieuwe smartphone een gebogen scherm aan beide kanten gegeven. Deze dual edge geeft de telefoon, net als de ‘gewone’ S6 Edge, een mooie futuristische look en het gevoel dat de telefoon dunner is dan de werkelijkheid. Iets wat bij zo’n grote telefoon geen overbodige luxe is. Maar het gebogen scherm heeft ook een functie. Op de gebogen zijkant komen bijvoorbeeld alle meldingen direct binnen en kun je snelkoppelingen plaatsen naar je favoriete apps en contacten.

Het design van de S6 Edge Plus is gelijk gebleven aan dat van de Samsung Galaxy S6 Edge. Dit houdt in dat de voor- en achterkant gemaakt zijn van het ultrasterke Gorilla Glass 4 wat omlijst wordt door een metalen rand.

Helaas houdt dit wel in dat de achterkant er niet vanaf kan, zoals bij de Galaxy Note 4 en je de accu niet kunt verwisselen en je het geheugen niet kunt uitbreiden met een MicroSD-kaart.  Het interne geheugen van de Galaxy S6 Edge Plus is echter wel DDR4-geheugen, wat extra snel en stabiel is.

grootte + dikte

Het binnenwerk

De Galaxy S6 Edge Plus is niet alleen van buiten een compleet andere telefoon. Ook onder de motorkap is de nieuwe telefoon een paar leuke verbeteringen. De Edge Plus is bijvoorbeeld de eerste telefoon met een RAM-geheugen van 4GB, een groei van 25% ten opzichte van de Note 4. Hierdoor kan de nieuwe telefoon nog beter multitasken dan voorheen. Dat wordt aangevuld met een nieuwe Samsung octa-core processor, terwijl de Note 4 nog een quad-core had. Hierdoor zullen de prestaties over het geheel beter zijn en kan de telefoon nog meer zware processen naast elkaar draaien.

Deze nieuwe processor heeft ook voordelen voor de 3.000 mAh accu, die wel iets kleiner is dan de 3.220 mAh accu van de Note 4. Doordat de octa-core processor van de S6 Edge Plus extra zuinig is, zal je nauwelijks verschil merken in de accuduur. Daarnaast kan de Edge Plus nog sneller en draadloos opladen. 

 

Camera

De camera van de S6 Edge Plus is redelijk gelijk gebleven aan die van de Galaxy Note 4. Beide hoofdcamera’s tellen 16 megapixels en hebben optische beeldstabilisatie en een diafragma van f/1.9. De frontcamera van de S6 Edge Plus is echter wel wat verbeterd van 3,7- naar 5 megapixel.

 

Galaxy S6 Edge Plus vs Note 4: Conclusie

De Samsung Galaxy S6 Edge Plus is een verrassende keuze geweest van Samsung. Ze hebben doorgepakt op het grote succes van de Galaxy S6 Edge en hebben dit gecombineerd met de liefde voor grote schermen. De software van de Edge is er ook wat op vooruit gegaan, aangezien je nu ook favoriete apps kunt oproepen vanaf de zijkant van het scherm. Het is daardoor niet alleen qua design maar ook qua multitasking een top toestel.

We moeten alleen bij de introductie van deze nieuwe phablet afscheid nemen van de geliefde S-Pen die je kon gebruiken voor het maken van snelle aantekeningen of selecties. Ook heeft de Note 4 een grotere accu die verwisselbaar is en kun je in de Note 4 nog micro SD-kaarten stoppen om het interne geheugen van 32GB uit te breiden.

Bij de S6 Edge Plus heb je geen uitbreidbaar geheugen maar wel extra snel DDR4-geheugen die de telefoon extra snel doet aanvoelen.  Dit alles wordt aangevuld met 25% extra RAM-geheugen en een razendsnelle octa-core processor. Door de combinatie van het RAM geheugen, processor en snel geheugen starten apps starten sneller op, voelt de telefoon sneller aan, kun je nog beter multitasken en hoef je niet meer te bufferen tijdens het (4K)-filmen.

Voordelen S6 Edge Plus:
– Design
– Snelkoppelingen in de Edge
– Extra snel intern geheugen en 25% extra RAM-geheugen
– zuinige en snelle octa-core processor
– Draadloos en extra snel opladen
– Betere selfiecamera

Voordelen Note 4:
– Handige S-Pen
– Iets grotere accu
– Uitbreidbaar geheugen via Micro-SD

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant