Samsung Galaxy S4 Review

Wie online zoekt naar reviews over een razend populaire smartphone zoals de Samsung Galaxy S4 komt ongetwijfeld een aantal interessante artikelen tegen. Wat ons wel opviel is dat deze reviews vaak geschreven worden voor en door echte kenners. Uiteraard zijn wij ook helemaal gek van smartphones en gadgets en lezen wij deze reviews ook allemaal. Echter wilden wij wel eens weten wat de “gewone” smartphone gebruiker (zo’n 80% van alle Nederland)  nu ervaart en vindt wanneer hij of zij de kans krijgt een topper zoals de  Samsung Galaxy S4 te testen.

Met deze gedachte in ons achterhoofd hebben wij 3 van onze Facebook fans gevraagd om de Samsung Galaxy S4 te reviewen. Het topmodel uit de Samsung Galaxy lijn staat namelijk bekend als een toestel dat veel meer is dan alleen een mobiele telefoon. Lees de bevindingen van de testers in dit Galaxy S4 review.

Connie van Dijk (voorheen Nokia 6300)
Dat de Galaxy S4 daadwerkelijk meerwaarde kan bieden in je dagelijks leven bleek wel uit de bevindingen van Connie van Dijk. Dankzij het snel en makkelijk communiceren via bijvoorbeeld Whats’ app kan Connie veel sneller en vaker contact hebben met haar kinderen en kleinkinderen die in het buitenland wonen.

Snel foto’s delen met famlie in het buitenland
Ook de superscherpe camera en de mogelijkheid foto’s meteen te delen via Facebook en Whats’app zijn dikke pluspunten volgens Connie. Het makkelijk en snel kunnen maken en delen van foto’s, in combinatie met een kort gesprekje via Whats App, zorgen ervoor dat Connie elke dag het gevoel heeft dat ze toch even bij haar familie in het buitenland is.

Echte toevoeging aan dagelijks leven
Uiteraard wist Connie al langer van de voordelen die smartphones ons in het dagelijks leven bieden. Dat het zo eenvoudig zou zijn voor haar om hier gebruik van te maken kwam echter wel als een verrassing. Hoewel ze de term “life companion”  een beetje teveel van het goede vindt, maakt de Samsung Galaxy S4 de beloftes op het gebied van gebruiksvriendelijkheid dubbel en dwars waar!

Anna Hoogmoed (voorheen Iphone 4)
Voor studente Anna Hoogmoed was de Galaxy S4 niet haar eerste ervaring met een smartphone.  Anna had voor dat ze het raspaardje van Samsung kon testen zowaar een  iPhone 4 in bezit!  Een prachtige kans dus om een vergelijking te trekken tussen toestellen van twee rivaliserende smartphone fabrikanten. Uiteraard moeten wij er dan wel rekening mee houden dat het de nieuwste telg uit de Samsung stal betreft,  terwijl de Apple machine een tikkie ouder is.

Snel en kraakhelder
Het allereerste wat Anna opviel in vergelijking met de iPhone 4 was het grote en kraakheldere scherm. De tijd van less is more op het gebied van de mobiele telefoon is ook wat betreft Anna definitief passé.   Wat betreft de camera ook niets dan lof van de studente uit Delft.  Supersnel en superscherp, al met al een wereld van verschil ten opzichte van de iPhone 4 en ook nog eens super eenvoudig te delen via de verschillende sociale netwerken.

Ook was Anna erg onder de indruk van de snelheid van het toestel, die was vele malen beter dan ze gewend was. In tegenstelling tot haar ervaring met de iPhone 4 was de Galaxy S4, ondanks het intensieve gebruik, nog niet een keer vastgelopen.  Dit maakt de Galaxy s4 in de ogen van Anna een betrouwbare topper!

Overbodige apps
Wordt dit dan een grote goed nieuwsshow? Bijna wel, toch waren er een paar puntjes van kritiek te melden. De S4 werd geleverd met een flink aantal apps erop waaronder de  door samsung zelf ontwikkelde “S-apps zoals S-Health, S-Voice en S-Memo. Deze apps zijn  oa. gemaakt om je te helpen gezonder te leven, af te vallen en je agenda makkelijker en sneller in te delen.  Volgens Anna waren deze apps een beetje overbodig, zeker ook gezien het feit dat de meeste van deze apps pas optimaal functioneren in combinatie met extra  accessoires.

Daarnaast was Anna nog niet helemaal tevreden over de mogelijkheid om het toestel deels te besturen met oogbewegingen. Een voorbeeld hiervan is het automatisch scrollen tijdens het lezen van een artikel als jouw ogen een paar tellen stil blijven staan. Dit werkte over het algemeen wel goed, maar niet altijd! En juist het af en toe falen van deze functie zorgde er bij Anna voor dat ze automatisch haar handen weer ging gebruiken.

 

Concluderend is de Samsung Galaxy S4 de beste smartphone die  Anna tot dusver heeft mogen gebruiken.  Supersnel, superscherp en enorm betrouwbaar. Precies wat haar beloofd was en precies wat ze van een smartphone verlangt.

Daniel Arends (voorheen Samsung Galaxy SII)
Onze derde reviewer Daniel had het oudere broertje van de S4,  De Samsung Galaxy S3, als referentiekader.  Het lijkt aannemelijk dat dit toestel een stuk beter zou presteren als zijn voorganger! Wij vroegen het aan Daniel. Daar waar de bovenstaande dames zich wat meer hebben gefocused op het dagelijks gebruiksgemak, wilde Daniel zo snel mogelijk alle nieuwe snufjes van de S4 uitproberen.  Toch gaan we eerst even in op zijn ervaringen met de basisfuncties.

Gevoelig scherm
In vergelijking met de S2 viel vooral de gevoeligheid van het scherm op. Dit betekende in het begin zelfs dat Daniel enkele malen een applicatie opende zonder dat hij dat doorhad! Na een aantal dagen wende het gevoelige scherm vanzelf en waren vooral de woorden scherp en snel van toepassing wat betreft de beeldbuis.

Dubbel functie camera
De vernieuwde camera kon ook op enorm veel enthousiasme rekenen van de kant van Daniel. Vooral de dubbele camera functie vind hij prachtig. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om de camera aan de voor- en achterzijde tegelijkertijd te gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een foto maken van een mooi landschap terwijl je een daar een foto van jezelf in integreert. Ook kun je zo je zelf toevoegen aan een groepsfoto die je van je vrienden maakt.

Automatisch scrollen
In tegenstelling tot Anna was Daniel enorm te spreken over de mogelijkheid om met je ogen te scrollen. Hoewel dit af en toe niet bleek te werken ging het over het algemeen gewoon prima.  Ook het automatisch stoppen van het afspelen van een video als je even van het beeld wegkijkt viel van Daniel in goede aarde. Wel moest hij toegeven dat het niet optimaal functioneren van deze techniek er voor zorgt dat het besturen met je ogen op die manier geen automatisme wordt.  Hij heeft er wel alle vertrouwen in dat dit bij een volgende editie van de Galaxy wel optimaal gaat fungeren!

Eindoordeel
Het oordeel van onze 3 reviewers kan met recht overwegend positief genoemd worden. Unaniem waren de testers onder de indruk van de snelheid van het toestel. Ook het supergevoelige en kraakheldere scherm viel, na eventjes wennen, in goede aarde.  Het toestel lijkt ook van binnen keurig in elkaar te zitten aangezien de toestellen, ondanks intensief gebruik, niet vast zijn gelopen.

Het kunnen scrollen met de ogen werd met speciale aandacht beoordeeld. Hoewel het technische snufje als grappig en leuk werd ervaren bleek het ook zo af en toe niet te werken. Volgens de testers wordt iets pas echt een automatisme als je er op kunt vertrouwen dat het altijd goed gaat.

Wil jij ook kans maken om de nieuwste smartphones te reviewen? Houd dan onze  Facebook pagina in de gaten of schrijf je snel in voor  onze nieuwsbrief!

Share

Peter

Google+ Facebooken, twitteren en apps uittesten. Dat zijn de alledaagse zaken die je als social media moderator van Phone House voor je kiezen krijgt. Heel vervelend allemaal.. maar iemand moet het doen! Voordeel voor jullie is dat alleen de nuttigste apps en de leukste accessoires op dit blog vermeld worden. Heb je suggesties, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stuur ze via socialmedia@phonehouse.nl naar Peter en hij voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant