Flipboard, jouw persoonlijke online magazine

Deze app verzamelt al jouw nieuws en sociale apps op één platform en presenteert ze op een magazine-achtige manier. Smaakvol en praktisch. De app werd in 2010 door Apple al genoemd als ‘Best iPad App of the Year’ en timmert sindsdien flink aan de weg. Deze week werd Flipboard 2.0 gelanceerd. Voordat we daar op ingaan eerst een korte intro om het concept te verduidelijken.

Dus nu weet je een beetje wat je met de app kan en hoe het je Facebook en Twitter profiel in theorie overbodig maakt. Dat filmpje ziet er natuurlijk allemaal heel mooi uit, maar weinig praktisch. Daarom nog even de werking en opties stap voor stap van installatie naar dagelijks gebruik.

Stap 1
Download de app gratis voor iPhone, iPad of Android. Voor iPad komt de app het best tot zijn recht omdat je dan het meest in de buurt komt van de magazine ervaring.

Stap 2
Connect met je favoriete social media platformen. Keuze bestaat onder ander uit: Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn Tumblr, Instagram en Flickr.

Stap 3
Kies nieuws-abonnementen die jou interesseren. Er zijn talloze websites en kanalen die jouw Flipboard magazine vullen. Denk hierbij aan websites op het gebied van actualiteit, sport, boeken, design, kunst, reizen, mode en nog veel meer. Flipboard houdt het voor je in de gaten.

Stap 4
Stel je eigen magazine samen met jouw favoriete artikelen die je kan delen met vrienden. Je kan tijdens het lezen van een artikel het artikel toevoegen aan jouw eigen magazine dat je vervolgens kan delen met vrienden. Ook is er de mogelijkheid voor een bookmarklet in je browser zodat je altijd extra artikelen kan toevoegen tijdens het surfen.

Google  Currents
 Een dienst die vergelijkbaar is met Flipboard en net met een update heeft gekregen waardoor daar nu ook Nederlands nieuws beschikbaar is. Iets dat ontbreekt bij Flipboard. Verder lijkt de dienst van Google verdomd veel op Flipboard met als belangrijkste verschil dat ze geen sociale functie bieden, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben met hun eigen sociale dienst Google +.  Leuke en overzichtelijke dienst met een veel kleinere bekendheid dan Flipboard, maar daarom niet minder goed.

Hoe is jouw ervaring met Flipboard of Google Currents?

Flipboard en Google Currents zijn gratis te downloaden voor Android, iPad en iPhone.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant