HMD Global onthult drie nieuwe Nokia toestellen

Nokia

Het Finse elektronicabedrijf HMD Global heeft het merk Nokia onlangs weer op de kaart gezet en ze lijken nog lang niet klaar te zijn met het uitbreiden van hun portfolio. In 2018 mogen we weer drie nieuwe toestellen verwelkomen ingedeeld in drie verschillende prijsklassen die het publiek een brede keus geven. De Nokia 2.1, 3.1 en 5.1 zullen in augustus 2018 wereldwijd beschikbaar zijn.

Nokia 2.1

De Nokia 2.1 is het budget smartphone model van het nieuwe trio en dit zie je ook terug in de performance. Het 1GB RAM werkgeheugen en de 8GB opslagruimte maken het toestel toegankelijk voor het publiek dat matig gebruik maakt van een smartphone. Mocht je dit te weinig opslagruimte vinden dan is er wel de mogelijkheid tot het uitbreiden van de opslagruimte tot wel 128 GB door middel van een Micro SD kaartje.

Het gave aan dit toestel is dat er voor een budgetprijs toch drie verschillende dualtone kleurencombinaties beschikbaar zijn:

– Blue/Copper
– Blue/Silver
– Grey/Silver

Nokia 2.1

Nokia 3.1

De 3.1 is de middenklasser en volgens HMD Global ook de meest betaalbare smartphone van het trio. De 18:9 beeldverhouding zorgt ervoor dat dit als een hoogwaardig toestel aanvoelt, omdat je dit aspect ratio voornamelijk bij premium toestellen terugziet. Het scherm is 5,2” met een HD-resolutie van vermoedelijk 1440×720 pixels. De behuizing is van aluminium gemaakt en het scherm is afgewerkt met Gorilla Glass van Corning.

De MediaTek 6750 octa-core chipset, zou een 50 procent performance-boost geven ten opzichte van zijn voorganger, de Nokia 3. In de processor vinden we 2GB RAM en 16GB opslagruimte met ook de mogelijkheid om een 128GB Micro SD kaartje toe te voegen voor extra geheugen. Ook dit toestel heeft drie dualtone kleurencombinaties beschikbaar:

– Blue/Copper
– Black/Chrome
– White/Iron

Nokia 3.1

Nokia 5.1

De Nokia 5.1 is de krachtigste en grootste smartphone van het nieuwste trio. Geniet van een 5,5 inch full HD scherm met Gorilla Glass bescherming en net als de 3.1 een beeldverhouding van 18:9 met een resolutie van 2160×1080 pixels. De oleofobische laag op het scherm houdt vingerafdrukken tot een minimum. Vergeleken met zijn voorganger, de Nokia 5, heeft de 5.1 een performance verbetering van ongeveer 40 procent. Het toestel krijgt 2GB RAM en 16GB opslagruimte, wat ook uit te breiden is met een Micro SD kaartje.

De behuizing is gemaakt uit één stuk aluminium en de vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst. De 5.1 beschikt over een 16-megapixelcamera met fasedetectieautofocus. De selfie-camera beschikt over een 8-megapixelcamera met een groothoeklens. Bekijk hieronder de video van de upcoming smartphone.

Bekijk hier al onze Nokia telefoons.

Share

Ook interessant