Draadloos opladen of bedraad opladen? Zo kies je

Wat zien ze er mooi uit, die draadloze oplaadstations. Een strak design met de laatste technische snufjes voorziet je smartphone zonder kabel van een volle batterij. Maar bedraad opladen gaat ook pijlsnel. Wanneer kies je voor draadloos opladen en wanneer is bedraad opladen iets voor jou? Phone House bekijkt de voordelen van beiden.

Hoe werkt draadloos opladen?

Draadloos opladen gaat via 2 elektromagnetische spoelen. Je vindt er 1 in je draadloze lader en 1 in je toestel. Als deze in contact komen ontstaat er een elektromagnetisch veld en wordt je smartphone opgeladen. Deze techniek is veilig als je kiest voor een charging station met een Qi-certificering. Goed om te weten: je laadstation zelf zit wél met een kabel vast aan het stopcontact.

Daarom kies je voor draadloos opladen

Smartphone op je laadstation leggen en wachten maar! Draadloos opladen is makkelijk en charging stations worden met hun mooie design ware interieuraccessoires. Sommige hebben zelfs plek voor je smartphone, draadloze oortjes en smartwatch tegelijk. Wanneer is draadloos opladen iets voor jou?

Je bent je oplaadkabel altijd kwijt

Hallo warhoofd! Iedereen die altijd zijn spullen kwijt is weet: op één vaste plek bewaren is de oplossing. Met een draadloze oplader op een vaste plek in huis hoef je je over je oplaadkabel geen zorgen meer te maken. Tel maar uit hoeveel stressmomenten je daarmee voorkomt.

Je oplaadkabels zijn altijd snel kapot

Ligt je telefoon uren aan de lader… is de batterij nog steeds leeg. Het grootste nadeel aan een oplaadkabel is dat hij op den duur kapot gaat door een breuk aan de binnenkant. Daar heb je met een draadloos oplaadstation geen last van. Dat scheelt je heel wat nieuwe oplaadkabels. Ook mooi meegenomen: je hoeft nooit meer in gevecht met een kabel die in de knoop zit.

 Je bent gek op gelikt design

Als je de keus hebt tussen een saaie kabel en een stijlvol oplaadstation weet je het wel. Er verschijnen steeds mooiere draadloze opladers. Sommige zijn haast onzichtbaar in je interieur, andere staan te shinen als eyecatcher op je nachtkastje. Nooit gedacht dat opladen zo leuk kon zijn.

Je gebruikt verschillende telefoons in één huishouden

Een draadloze oplader is universeel. De techniek werkt op iedere telefoon die draadloos opladen ondersteunt. Geen gedoe meer met kabels die niet passen dus. Handig wanneer je huisgenoten allemaal een ander merk smartphone hebben. Overtuigd van draadloos opladen? Kijk eens tussen onze draadloze opladers. Met hun minimalistische design vallen ze amper op in je interieur.

Daarom kies je voor bedraad opladen

De goede oude oplaadkabel. Hij doet al jaren zijn werk en wordt steeds iets sneller. Waarom zou je bedraad opladen verkiezen boven een oplaadstation?

Je wilt supersnel opladen

Hoewel er draadloze snelladers bestaan, is bedraad opladen bijna altijd een snellere oplossing. Dat komt doordat de technologie achter je draadloze laadstation een stuk minder efficiënt is. Daar staat tegenover dat de snelladers met kabel je telefoon in een steeds kortere tijd opladen.

Je bent telefoonverslaafd

Kun jij het ook tijdens het opladen niet laten om Instagram te checken en berichtjes te beantwoorden? Dan is een draadloze oplader niks voor jou. Het ziet er misschien mooi uit, maar beperkt je ook in je vrijheid. Tijdens het laden kun je de telefoon namelijk niet van het charging station afhalen. Een extra lange oplaadkabel is wat je nodig hebt. Bij bedraad opladen kun je ook met 0% batterij gaan en staan waar je wilt.

 Je bent altijd onderweg

Een laadstation is vooral geschikt om op één plek neer te zetten. Ben je altijd onderweg? Dan is zo’n mooi oplaadstation iets minder praktisch. Een oplaadkabel gooi je zo in je tas en gebruik je zowel met een powerbank als met adapter in een stopcontact.

Je hebt een ouder toestel

Alles wat je nodig hebt om draadloos te kunnen opladen is een draadloze lader en een smartphone met Qi-ondersteuning. Bijna alle nieuwe smartphones hebben die. Geef je niks om de allernieuwste telefoon of heb je een ouder refurbished model? Dan kun je niet altijd draadloos opladen. Gebruik in dat geval een draadloze laadpatch of simpelweg een oplaadkabel.

Is bedraad opladen jouw ding? Phone House verkoopt kabels en opladers voor iedere telefoon. Van kort snoer van 25 cm tot joekels van wel 3 meter lang.

Share

Ook interessant