De Sony Xperia XZ1 en de XZ1 Compact

Schermen van smartphones worden steeds groter door de nieuwe technieken die worden toegepast. Hoewel dit aan de ene kant vele voordelen met zich meebrengt, (video’s in hoge resolutie afspelen, etc.) zijn er ook mensen die graag met hun vinger alle kanten van het scherm willen bereiken. Voor deze mensen is er goed nieuws want Sony keert terug met de XZ1 Compact. Naast de compacte versie komt Sony ook met het grotere model van de Xperia XZ1. Tijd om eens wat dieper op deze nieuwe toestellen in te gaan.

Design
Qua design is het nieuwst model van Sony wellicht niet het meest aantrekkelijk, maar het brengt ook voordelen met zich mee. Door het rechthoekige model is het toestel vooral erg praktisch want daar zitten de stereospeakers in. De matte afwerking zorgt ervoor dat vette vingerafdrukken minder zichtbaar zijn op het toestel. Ook de waterbestendigheid van het toestel is een groot voordeel. Neem je smartphone mee onder de douche en gebruik hem als speaker.

Qua look lijkt de Xperia XZ1 op de eerdere toestellen uit de Xperia-serie van Sony, hier is weinig aan veranderd. Ook wat betreft schermresolutie is het wat minder, namelijk 1280×720. Dit betekent echter wel dat het erg goed is voor je accu en zal je batterij langer meegaan.

2001637615

Software
De Sony Xperia XZ1 draait op de Snapdragon 835. Dit is het snelste en nieuwste systeem en je vindt hem ook terug op de nieuwste LG en HTC. Maar wat houdt dit precies in? Dit betekent dat het toestel snel kan schakelen tussen de verschillende apps. Je kan dus snel tussen verschillende apps schakelen zonder dat je toestel vastloopt.

Ook zal de XZ1 gaan draaien Android 8 Oreo. Sony heeft de eer gekregen om naast de Nexus- en Pixel telefoons de eerste te zijn die op de Oreo software zal draaien. De volgende generatie Pixel telefoons zal pas later op de markt gaan komen.

Camera
De Xperia XZ1 heeft dezelfde camera als de Xperia XZ Premium. Met een resolutie van 19 megapixel kun je haarscherpe foto’s maken. Daarnaast kan de camera in 720p opnemen waardoor je ongekende slowmotionbeelden kan maken.

Een nieuwe feature die Sony heeft toegevoegd is de app 3D Creator. De camera kan hiermee een voorwerp of persoon inscannen en omvormen tot een 3D-model. Hiervoor moet je wel meerdere malen om het object heen bewegen zodat deze een model kan opbouwen. Als het 3D-model is gebouwd dan kun je deze als animatie gif gebruiken. Met het toepassen van augmented reality zou je het object of persoon dus ook in de echte wereld kunnen projecteren.

Conclusie
Hoewel de Xperia XZ1 niet het mooiste toestel is wat we afgelopen tijd hebben gezien, brengt het nieuwe toestel wel wat mooie features met zich mee. Het nieuwe toestel van Sony is erg praktisch en een telefoon zonder teveel gedoe. Je beschikt over een toestel met de nieuwste software van Android en er zit een goede camera op. Al met al is het dus een hartstikke fijn toestel voor een prima prijs, namelijk €599,- (Sony Xperia XZ1 Compact).

Kun je niet wachten op dit toestel? Pre-order de Sony Xperia XZ1 of de XZ1 compact dan hier en ontvang een colour matching headphone t.w.v. €300,-!

673822f0-569d-4d76-8070-e95193d809f0

Share

Ook interessant