Cinemagram: geanimeerde Instagram

Hou je wel van een grapje? Vind je fotografie leuk? En moet het vooral lekker snel werken? Probeer dan Cinemagram. Deze applicatie speelt slim in op de populariteit van de fotografie app Instagram waar je foto’s makkelijk kan bewerken tot een artistiek plaatje.

Bij Cinemagram maak je echter geen foto, maar maak je een filmpje van 2 a 3 seconden dat je vervolgens op allerlei manieren kan bewerken. Het eerste wat je moet doen na het maken van het filmpje is aangeven welk gebied in het kader je wil animeren, zo kan je de achtergrond laten bewegen en de voorgrond stil laten staan of andersom. In de daarop volgende optie kan je versnellen, vertragen, achteruit afspelen of loopen. Tot slot leg je er een, van Instagram bekende, filter overheen waar je speelt met het licht van het filmpje. Nouja filmpje, eigenlijk is het een geanimeerde foto, ook wel animated Gif. Waarschijnlijk ken je dit principe wel, klik maar op de afbeelding hieronder!

Dit soort geanimeerde foto’s kan je nu dus zelf maken en levert hilarische resultaten op. Wij hebben het natuurlijk zelf ook al getest. Hier zie je hoe Peter onze nieuwe Buyersguide doorbladert. In de app zie je bij het kopje ‘explore’ tal van voorbeelden. Deze filmpjes geven je meteen inspiratie om aan de slag te gaan met deze app. Je komt van alles tegen: alledaagse bewegingen (het optillen van een bekertje), sport (het schoppen van een voetbal) en daarnaast ook zeer veel turn en cheerleadfilmpjes (salto’s zijn populair). In de foto hieronder (effe klikken) zie je ook een voorbeeld van iemand waar alleen de schaduw is geanimeerd. Je kan de kunstwerkjes makkelijk delen via social media en delen op de Cinemagram community, net zoals je al gewend bent van Instagram. Ga er vooral zelf mee aan de slag, wij hebben het in ieder geval al naar onze zin gehad. We zien graag jullie creaties op de blog of Facebook. Je mag ze ook insturen voor onze ‘losse handen’ actie van LG. De app is te downloaden in de Appstore.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant