Beste apps van de week

Deze week is een goede week voor de app-liefhebbers onder ons. Met de komst van Vine is er een nieuwe klassieker geboren en het immens populaire Temple Run bracht hun tweede versie voor iOS en Android uit.  Als toetje bespreken we een mail applicatie die alle andere mail apps overbodig zou moeten maken.

De video-app: Vine
Deze mini videodienst kan wel eens grote klapper gaan worden. Vine is het nieuwe Instagram voor video en werd gister gelanceerd door social media reus Twitter. Het filmen gaat heel simpel: raak het scherm aan en de film begint te lopen, laat los en het filmpje pauzeert. Op deze manier monteer je eigenlijk tijdens het filmen. De filmpjes lopen niet langer dan 6 seconden en loopen automatisch. Door de loop heeft het veel weg van een animated GIF (denk aan de  app Cinemagram) maar dan met geluid (!). Publiceren gaat ook heel snel en gaat via het Vine platform, maar delen kan natuurlijk ook via Twitter en Facebook. De filmpjes die nu al op dit nieuwe sociale platform staan zien er geslaagd uit. Zie  dit grappige voorbeeld met wandelend  fruit. Vine kan een  nieuwe klassieker worden dankzij de  simpele werking, het mooie resultaat en het ongelofelijk sterke sociale karakter.

De game-app: Temple Run 2
Een van de populairste apps ooit (meer dan 170 miljoen downloads!) heeft een opvolger en ook deze vliegt over de virtuele app toonbanken. Temple Run 2 is nu een week te downloaden in de App Store en heeft de 20 miljoen downloads al aangetikt. In de Google Play Store versie is de app sinds gister verkrijgbaar en heeft het al bijna 2 miljoen downloads. Nu al een doorslaand succes dus.

Wat is er veranderd in vergelijking met het voorgaande deel? Het principe blijft hetzelfde,  je rent, slide, springt, draait en keert  om een enorme aap voor te blijven (het groepje apen is ingeruild voor één  hele grote). Het blijf alleen niet bij rennen,  je kan nu ook in een mijnkar rijden en aan kabels glijden. De omgeving waarin je nu in rond racet  heeft een flinke upgrade gekregen en is een stuk levendiger, wisselvalliger, kleurrijker en grafisch een stuk opgefrist! Naast de omgeving zijn er ook extra karakters beschikbaar en kan je met behulp van groene diamanten je leven terugkopen. Probeer het zelf en voor je het weet  heeft het Temple virus je te pakken.


De mail-app: Mailbox
Dit moet dé  app worden om je mail te managen. Je mailbox legen, lezen en ordenen op basis van vegen en’pinchen’. Klikken lijkt verleden tijd te worden op de smartphone. Steeds meer apps, zoals de veelgeprezen To-Do app Clear, werken op basis van gebaren. Het blijft overigens niet alleen bij apps, besturingssysteem Ubuntu is ook geheel gebaseerd op gebaren.

Mailbox (goeie naam trouwens) is nu nog niet verkrijgbaar in de App Store, maar als we het moeten geloven gaat dit het helemaal worden, er is zelfs een wachtrij voor de app. Deze wachtrij bezorgt je het exclusieve karakter waardoor je graag ook in die wachtrij gaat staan. Inschrijven voor de app  is mogelijk met je telefoonnummer. Je wordt bij release benaderd en ziet dan je plek in de rij. Ik ben  benieuwd of Mailbox zijn imago waar kan maken, in de tussentijd kan je alvast dit  Mailbox filmpje bekijken.

Heb jij nog wat toe te voegen aan de ‘Beste apps van de week’ ? Laat je mening achter onder het artikel!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant