Alcatel OneTouch Idol 3: omkeerbare multimedia smartphone

Telecomfabrikant Alcatel OneTouch timmert hard aan de weg in het goedkopere segment smartphones. Hun nieuwste flagship, de Alcatel OneTouch Idol 3, gaat de strijd aan met de concurrentie en laat zien wat er allemaal mogelijk is voor telefoons onder de € 300,-.

De Alcatel OneTouch Idol 3 wordt verkocht in een versie met 4,7″ en 5,5″ scherm, om de liefhebbers van zowel compacte- als van grote smartphones tegemoet te komen. Beide varianten hebben een kunststof body met een chromen randje. De telefoon is goed afgewerkt en je zou bij de eerste aanblik niet verwachten dat dit een telefoon van onder de € 300,- is.  De smartphone ziet er premium uit en ligt lekker in de hand.

mm=px bron

 

Software

Alcatel OneTouch ervoor gezorgd dat je gelijk up-to-date bent met de nieuwste software. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop en deze software is zo opgeruimd mogelijk gehouden. Alcatel heeft geen zware softwareschil geïnstalleerd, enkel een aantal apps en spelletjes. Toch zitten er in de software een aantal leuke en handige features verstopt. Zo kun je het scherm aanzetten door op het display te kloppen en draait het scherm mee, waardoor de telefoon volledig op z’n kop te gebruiken is. Zelfs aan het bellen is bedacht: aan beide kanten van de telefoon zit zowel een speaker als een microfoon, waardoor je in alle haast de telefoon kunt pakken en opnemen zonder eerst te kijken wat de bovenkant is.

 

Hardware samenwerking

Alcatel OneTouch heeft bij de productie van de Idol 3 de samenwerking opgezocht met een aantal prominente partijen om nog meer uit de smartphonebeleving te halen. De kleuren van het scherm worden levendiger gemaakt door de samenwerking met Technicolor, waardoor het beeld vanuit elke hoek scherp blijft. De boxen aan de boven- en onderkant van het scherm zijn ontworpen door JBL. Samen hebben ze het audiosysteem Clari-Fi ontwikkeld die de audiokwaliteit van gecomprimeerde bestanden herstelt. Hierdoor kun je altijd genieten van de hoogst mogelijke muziekkwaliteit.

 

Camera

De camera is van prima kwaliteit maar kan zich vanzelfsprekend niet meten aan die van bijvoorbeeld een Galaxy S6 of een LG G4. Voor de prijs blinkt de camera echter wel uit in mogelijkheden. Het diafragma van de camera is f/2.0, waardoor er ’s avonds meer licht opgevangen kan worden en er zijn tal van handmatige opties aangebracht. Zo kun je zelf de ISO (ruisgevoeligheid) instellen tot 2400, heb je de hand in de sluitertijd (van 1/2000 tot 1/250 seconde), is het focuspunt in te stellen en kun je spelen met de witbalans.

Voorbeeld van de fotokwaliteit (klik voor volledige resolutie):

[one_third]IMG_20150625_125222Foto met goede belichting[/one_third][one_third]IMG_20150202_012406Foto op regenachtige dag[/one_third][one_third_last]IMG_20150202_020612Foto binnen met weinig licht[/one_third_last]

 

Tot slot

De Alcatel OneTouch Idol 3 is voor de prijsklasse een opvallend complete telefoon. De telefoon voelt stevig aan, de software loopt vloeiend en de camera is van voldoende kwaliteit. Vooral het feit dat je ook handmatig je foto’s kunt maken is een groot voordeel. Qua hardware heeft Alcatel OneTouch ons verrast met de samenwerking met JBL voor de betere geluidskwaliteit en Technicolor voor een beter beeld. Dat het scherm compleet meedraait en je er ook op z’n kop mee kunt bellen is een leuke extra

De Idol 3 wordt verkocht in een versie met 4,7″ voor € 229,- en een 5.5″ phablet voor € 299,-. Tussen de telefoons zit echter meer verschil dan enkel de schermgrootte; de 5,5″ heeft een hogere resolutie scherm, meer geheugen en een betere processor. Zie hieronder de verschillen in specificaties:

specs

 

Klik hier voor de 4.7″ versie op onze website
Klik hier voor de 5.5″ versie op onze website

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant