Nieuwe Acer smartphones aangekondigd

Bij het horen van de naam Acer zal je niet snel denken aan een fabrikant van smartphones. De computerleverancier staat op het moment vooral bekend als producent van laptops, desktop-computers en wellicht tablets. De mobiele divisie is altijd redelijk een ondergeschoven kindje geweest van het merk, maar dat zal komende tijd veranderen. Wij waren gisteren aanwezig bij de persbijeenkomst ‘A Touch More Connected’, waar Acer haar plannen voor het komende jaar presenteerde.

Phone House verkoopt al enkele jaren Acer smartphones en ze staan bekend om hun goede prijs/kwaliteit verhouding. Maar verder dan een dual-sim mogelijkheid ging de innovatie van Acer niet echt. Het merk bleef achter op de concurrerende merken, waardoor ze nooit echt opvielen. Met de 2014 lijn van de Acer smartphones komen ook de eerste grote ontwikkelingen, enkele waarvan wij echt hopen dat ze breder op de markt gaan komen.

Acer smartphones

Acer komt in 2014 met 3 telefoons: de Acer Liquid Z4, de Liquid E3 en de Liquid S1. Alle drie de toestellen vallen binnen het mid-range segment (de Z4 gaat richting het low-end segment), dus zijn ze niet even krachtig als de Galaxy S5, een One M8 of Xperia Z2’s van deze wereld. Maar voor de prijs hoeft dat ook niet.

 

z4

Acer Liquid Z4
De Acer Liquid Z4 is een low-end smartphone voor een leuke prijs. De telefoon heeft 512MB RAM geheugen en 4GB opslag (uitbreidbaar). De smartphone is uitgerust met een 1.3 GHz dual-core processor, Android 4.2, een 4” scherm en een 5 megapixel camera. Het toestel heeft een adviesprijs van 99,- net als zijn voorganger: de Acer Liquid Z3.

 

e3

Acer Liquid E3
De Acer Liquid E3 wordt de betaalbare (adviesprijs 199,-) flagship van Acer. De telefoon is slechts 9 millimeter dun en heeft een 4,7” HD scherm. In eerste instantie wordt deze telefoon uitgegeven met 1GB RAM, 4GB opslaggeheugen (uitbreidbaar), een 1.2 GHz quad-core processor en Android 4.2, die rond de zomer een upgrade krijgt  naar Android KitKat.

Maar dat is niet het meest opvallende aan de E3: dat is waarschijnlijk wel de frontcamera. Op de achterzijde van de Liquid E3 zit een leuke 13 megapixel camera, maar in het huidige selfie-tijdperk moet je ook een opvallende camera aan de voorzijde hebben. Acers’ antwoord op de selfie-gekte is een flits bij de 2 megapixel frontcam van de telefoon. Zo kun je ook ’s nachts of in de kroeg een prima foto van jezelf en vrienden maken.

 

s1

Acer Liquid S1
Tot slot komt Acer met de Dual-Sim Liquid S1. Dit is het grotere broertje van de E3, met dual-sim, een 1.5 GHz quad-core processor, 5.7” HD scherm en een 8 MP camera. De phablet zal rond de 230,- gaan kosten.

 

Acer Software

Acer Rapid
De Z4 en de E3 zijn uitgerust met een handige knop aan de achterkant die je toe kunt kennen aan een app naar keuze. Als je bijvoorbeeld veel muziek luistert, wijs je ‘m toe aan de muziekspeler. Eén maal drukken opent de speler en een volgende klik zet je speler op play of pauze. Deze knop is aan elke app toe te kennen en heeft daarnaast de mogelijkheid om een telefoon te beantwoorden en je telefoon uit sluimerstand te halen.

Quick Mode
In de 2014 lijn heeft Acer ook een Quick-mode geinstalleerd. Hiermee kun je als het ware je telefoon blokkeren voor anderen zodat er geen instellingen verkeerd gaan. Voor mensen die geen smartphone gewend zijn, kun je met de Senior functie ingewikkelde features uitzetten zodat ze eerst kunnen wennen aan het idee van een touch screen. Met de Basic functie zet je bepaalde apps uit, zodat je telefoon veilig is om aan je kinderen te geven.

 

extend2 extend1

Acer Extend
De mooiste functie bewaren we natuurlijk voor het einde, want Acer heeft als geen ander de mogelijkheid om apparaten met elkaar te verbinden. Op de Acer Liquid E3 komt de software Acer Extend, waarmee je draadloos je telefoon aan je computer koppelt. Wil je een sms of Whats’App bericht niet op de telefoon typen? Dan kun je ‘m via Wifi aan je computer koppelen en daar verder gaan. Maar dit werkt ook bij het spelen van spellen, dat je gewoon de touchscreen van je laptop gebruikt om het spelletje Angry Birds van de telefoon te spelen. Bestanden uitwisselen gaat ook prima met deze software, je sleept het gewoon naar je telefoonscherm op de computer en het wordt overgezet. Voorwaarde van deze software is dat je ten minste één Acer apparaat hebt (nu alleen nog beschikbaar op de E3), maar het second-screen idee bevalt ons wel.

Wat vinden jullie van de nieuwe Acer smartphones? Heb je een van deze nieuwe telefoons op het oog? Of blijf je bij de oude vertrouwde merken? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant