Android Wear wordt volwassen: volwaardig WhatsApp op je smartwatch!

Bij de introductie van de LG G Watch heeft Google Android Wear aangekondigd: het officiële Android besturingssysteem voor wearables. Dit is goed nieuws voor gadgetliefhebbers: de markt voor wearables is volwassen geworden. Er is nu een standaard besturingssysteem waar ontwikkelaars apps kunnen maken voor een grote groep gebruikers. Al een maand na lancering komt er een update waarmee je WhatsApp op je smartwatch kunt gebruiken. 

Het verrast ons niet dat WhatsApp en  Facebook Mesenger bij de eerste partijen horen die hun app beschikbaar maken voor Android Wear, maar we zijn er zeker blij mee!  Tot nu toe kregen Android Wear gebruikers zeer beknopte notificaties van WhatsApp berichten, vergelijkbaar met de notificaties die je op je smartphone krijgt. Met de nieuwe update van de WhatsApp applicatie kun je straks ook de berichten op je horloge openen en antwoord geven.

screenshots whatsapp op je smartwatch

Met de ondersteuning van WhatsApp op je smartwatch lees je binnenkomende berichten direct op je horloge en kun je berichten beantwoorden zonder de telefoon erbij te hoeven pakken. WhatsApp biedt de mogelijkheid om middels spraakinvoer uitgebreid antwoord te geven op reacties. Ook  kunnen gebruikers kiezen voor veelgebruikte antwoorden als ‘ja’, ‘nee’ en ‘haha’.

Eerder al gaf Facebook de Messenger applicatie toegang tot Android Wear en heeft Google de app Hangouts al standaard beschikbaar gemaakt voor de slimme horloge. Standaard laat Android Wear alleen beknopte notificaties zien. Pas wanneer de ontwikkelaar hun app compatible maakt voor Android Wear kun je ook meer doen met de app.

Wat vinden jullie van Android Wear? Zorgt dit ervoor dat je sneller overgaat op de koop van wearables? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant