Wat is MWC en waarom is het belangrijk?

Wie het technologienieuws volgt, ziet de afgelopen tijd vaak de term MWC voorbij komen. MWC staat voor Mobile World Congress en is elk jaar één van de belangrijkste momenten in de telecomwereld. Wat gebeurt er bij het MWC en waarom is het zo belangrijk?

 

Wat is MWC?

Het Mobile World Congress is ’s werelds grootste beurs voor mobiele technologie. Alles van telefoons tot drones wordt tentoongesteld en alle nieuwste gadgets zijn daar te vinden. Vanwege het formaat van de beurs, zien technologiefabrikanten het MWC als ideaal platform om hun nieuwste producten aan te kondigen. Het Mobile World Congress wordt gezien als de plek om kenbaar te maken wat er qua technologie allemaal mogelijk is. Voor de consument is het dus het beste middel om te zien wat we komend jaar allemaal mogen verwachten.

Zo was 2014 was het jaar van de smartwatches, toen Samsung de Gear 2 en Gear NEO aankondigde, maar zagen we met de Samsung Gear Fit en Sony LifeBand ook de trend ontstaan van de gezondheid-toepassingen. Samsung kondigde daarnaast de Galaxy S5 aan, hun flagship smartphone voor 2014. Ook andere fabrikanten betraden het podium met aankondigingen: Sony kwam met de Xperia Z2, LG lanceerde de G Pro 2 en Nokia liet haar eerste Android smartphone zien: de Nokia X.

Mobile-World-Congress-MWC 

 

Gezien de levendige geruchten verwachten we komend jaar grote aankondigingen van onder andere Samsung, HTC en Huawei. Daarnaast verwachten we dat er veel nieuwe wearables te zien zullen zijn. LG laat op deze beurs haar onlangs aangekondigde LG G Watch Urbane zien, maar ook kleinere fabrikanten zullen hun waren tonen.

We hopen ook dit jaar geweldige nieuwe innovaties te zien waar wij tot nu toe alleen nog maar van konden dromen, nieuwe mogelijkheden om onze smartphone mee te koppelen en de toekomst te zien van mobiele telefonie. De bezoekers van deze beurs kunnen alle innovaties als eerste meemaken en mee spelen, nog voordat het in de winkels ligt.

 

Wanneer is het MWC?

Elk jaar valt het Mobile World Congress rond maart, al verschillen de data van jaar tot jaar. Komend jaar is de show van 2 – 5 maart 2015 in het Fira Gran Via conventiecentrum in Barcelona. En het mooie is: iedereen kan naar deze beurs toe gaan! Het is namelijk niet verplicht om in de telecom industrie te werken. Wel moet je van tevoren online registreren en tickets kopen.

Ben je niet in de gelegenheid om komend weekend naar Barcelona te vliegen? Geen paniek! Wij zullen aanwezig zijn om over de ontwikkelingen te schrijven.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant