Voor welke iPhone ga jij in 2018?

Apple Special Event

De Apple Keynote is in zicht, en daarmee ook de nieuwe iPhones 2018! Nog een paar dagen wachten en we weten welke nieuwe iPhones er zullen worden onthuld, spannend toch? De Apple Keynote vindt plaats op 12 september om 19:00 uur (CET) in het Steve Jobs Theatre en is te volgen via de Apple website.

Apple Special Event (livestream)

Het Apple Special Event zal vanavond om 19:00 uur (Nederlandse tijd) van start gaan. Klik hier om de livestream te bekijken.

Steve Jobs Theatre

De onthulling van de nieuwe iPhones vindt plaats in het nieuwe Steve Jobs Theatre, dat vorig jaar werd gebouwd. De naam is uiteraard een ode naar de beste man die, zelfs na zijn dood, nog steeds het gezicht van Apple is. Deze futuristisch uitziende constructie heeft in totaal maar liefst 11,6 miljoen dollar gekost. Meer weten over dit unieke gebouw? Bekijk hieronder de video:

Welke iPhones kunnen we verwachten in 2018?

Als we uit mogen gaan van de geruchten kunnen we diverse mogelijke nieuwe iPhones verwachten:

– iPhone 9 en 9 Plus (opvolgers van de iPhone 8)
– iPhone 11 en 11 Plus (oftewel iPhone XI en XI Plus)
– iPhone Xs en Xs Plus (snellere variant op de X)
– iPhone X Plus

Volgens 9to5mac.com is Apple niet gecharmeerd van de naam iPhone XS, omdat dit zou suggereren naar ‘extra small’ of ‘excess’. Een andere bron geeft aan dat het Apple marketing team moeite heeft om de juiste naam te kiezen en dat ze ‘al meerdere malen de naam hebben aangepast’. Het is dus nog even afwachten tot de Keynote hoe de nieuwe modellen zullen gaan heten.

Design nieuwe iPhones 2018

Als we uitgaan van verschillende geruchten krijgen alle nieuwe iPhones een soortgelijk design als de iPhone X. Dat betekent dus een bijna randloos design met de welbekende ‘notch’ voor de camera. De nieuwe toestellen zullen ook beschikken over Face ID om je telefoon te ontgrendelen via gezichtsherkenning. Als dit het geval is dan neemt Apple met deze aankondigingen officieel afscheid van de homebutton, iets wat we ook bij alle andere smartphone-fabrikanten zien.

Design iPhones 2018

Prijs en beschikbaarheid iPhones 2018

De iPhone X is na de release gepositioneerd als een premium iPhone, waarbij de 64GB variant verkrijgbaar was op €1.159,- en de 256GB uitkwam op €1.329,-. We verwachten niet dat de nieuwe iPhone XS dezelfde op diezelfde prijzen verkrijgbaar worden. De iPhone XS 64GBwordt naar verluidt vanaf ongeveer €999,- beschikbaar, zodat Apple nog wat ruimte heeft om voor de iPhone X Plus een hogere prijs te vragen.

Als we kunnen uitgaan van het verleden dan zal Apple in dezelfde maand als dat de nieuwe iPhones heeft aangekondigd, deze ook dezelfde maand beschikbaar stellen.

Share

Ook interessant