Vodafone 4G ‘landelijk dekkend’

Afgelopen nacht heeft Vodafone de laatste tien 4G-masten aangesloten op haar mobiele netwerk. Met het aansluiten van de laatste mast in Geldermalsen is ‘landelijke dekking’ een feit: Vodafone klanten kunnen nu in meer dan 95% van Nederland supersnel internetten via 4G. Afgelopen voorjaar was 4G bij KPN al in heel Nederland te verkrijgen, T-Mobile verwacht volgend jaar een landelijke dekking te behalen.

Nu Vodafone 4G door heel Nederland te krijgen is, gaat de provider zich verder richten op de optimalisatie van haar mobiele netwerk. Er wordt geïnvesteerd in een hogere snelheid, capaciteit, dekking en betere ervaring binnenshuis. Vodafone klanten halen met 4G een praktische downloadsnelheid tussen de 10 en 25 Mb/s op de mobiele telefoon (afhankelijk van de telefoon en de locatie) maar dit gaat in de toekomst nog sneller worden.

Het netwerk is druk bezig met de uitrol van 4G+: een mobiele technologie waarbij twee verschillende 4G-frequenties samensmelten voor een nog snellere dataverbinding. 4G+ wordt op het moment al uitgerold in Amsterdam en in april 2015 zal dit in ruim 50 steden beschikbaar zijn. Iedere 4G-klant met een daarvoor geschikte telefoon kan kosteloos gebruik maken van 4G+.

Om de landelijke dekking te vieren, geeft Vodafone per 6 oktober een maand lang eindeloos internet bij alle nieuwe en verlengende Smart en Red abonnementen. Deze bundel is 31 dagen geldig na activatie van het abonnement. Klanten moeten dit echter wel zelf in de gaten houden; Vodafone stuurt geen notificatie wanneer deze dagen voorbij zijn.

kaartje

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant