Vivo presenteert vingerafdrukscanner onder het scherm

Gisteren presenteerde de Chinese fabrikant tijdens de CES het toestel met de vingerafdrukscanner onder het scherm verwerkt.

Er wordt al langer gesproken over een vingerafdrukscanner verwerkt onder het scherm. Zo waren er vorig jaar al geruchten dat Apple en Samsung toestellen zouden presenteren waarin deze techniek was verwerkt, maar helaas bleek dit niet waar. Maar gisteren werd er dan eindelijk een prototype gepresenteerd door Vivo tijdens de CES beurs. Omdat het om een naamloos toestel ging leek het erop dat Vivo meer de techniek wilde presenteren dan een nieuw toestel. De vingerafdrukscanner geïntegreerd in het scherm werd ontwikkeld door Synaptics, die deze techniek al eind December vorig jaar onthulde.

Onder het scherm
De vingerafdrukscanner zit verwerkt onder het scherm waardoor er meer ruimte beschikbaar is voor het scherm zelf. Omdat een randloos scherm steeds populairder wordt plaatsen fabrikanten de vingerafdrukscanner steeds meer naar de achterkant van het toestel, of laten deze helemaal weg zoals we zagen bij de iPhone X.

Werking
Op het moment dat de gebruiker de scanner wil gebruiken, wordt deze actief. Er zal een plaatje van een vingerafdruk op het scherm verschijnen waarna de gebruiker zijn vinger erop kan plaatsen. Door het licht van het beeldscherm kan de vingerafdruk gelezen worden en het toestel ontgrendeld worden. Als de vingerafdruk is gescand zal het icoontje weer van het beeldscherm verdwijnen.

Vivo Smartphone met Vingerafdrukscanner

Beschikbaarheid
Hoe het toestel van Vivo er verder uit zal zien weten we nog niet. Vivo geeft aan het toestel begin 2018 te presenteren. Omdat er al langer wordt gesproken over het inbrengen van de vingerafdrukscanner in het scherm, is het te verwachten dat meerdere fabrikanten dit jaar een toestel zullen presenteren met dezelfde techniek. Er werd gedacht dat de techniek verwerkt zou zijn in de iPhone X, maar deze kwamen geheel onverwacht met de gezichtsherkenning. We zullen dus even moeten afwachten welke fabrikant de techniek zal toepassen bij hun toestellen. We houden je uiteraard op de hoogte wanneer we meer weten!

Share

Ook interessant