Vijf keer hoera voor Siri!

Precies 5 jaar geleden lanceerde Apple de virtuele assistent Siri. Praten tegen een stukje software, dát was gek! Vandaag de dag zal iedereen met een iPhone Siri weleens gebruikt hebben, al is het maar om de grappige antwoorden!

Siri luistert naar stemcommando’s van gebruikers en voert deze handelingen uit. Je kunt bijvoorbeeld vragen om iemand te bellen of je kunt een sms’je dicteren. Doordat ontwikkelaars sinds kort ook toegang hebben tot Siri, breiden de mogelijkheden zich sneller uit. Zo hebben de ontwikkelaars van Whatsapp er sinds kort voor gezorgd dat je ook WhatsApp-berichtjes via Siri kan dicteren.

Hoe het begon
In 2010 kocht Apple de Amerikaanse startup Siri. Apple ontwikkelde het systeem verder door en in oktober 2011 was Siri beperkt beschikbaar op de iPhone 4S. De iPad volgde een jaar later en pas dit jaar volgde de Mac.

Waar je vroeger je vragen in het Engels, Frans of Duits moest stellen, kan dat nu gewoon in het Nederlands. En, ook fijn, de Nederlandse antwoorden zijn steeds beter. Leuk weetje: de engelse stem wordt ingesproken door de bijdehante Susan Bennett, de geruchten gaan dat de Nederlandse Siri ingesproken wordt door Floris van den Broek!

Let’s try!
Naast dat Siri natuurlijk heel handig is, is hij ook heel grappig. Stel onderstaande vragen maar eens:
– Heb je huisdieren?
– Vertel een verhaal
– Wil je met me trouwen?
– Kun je beatboxen?
– Kop of munt?

Wat is de gekste vraag die jij ooit aan Siri gesteld hebt?

Share

Ook interessant