Vevo nu ook in Nederland

Sinds kort is er een Nederlandse versie van Vevo.  Vevo biedt muziekvideo’s aan van de drie grote muziekmaatschappijen Universial, Sony en EMI. Waarschijnlijk herken je het Vevo-logo wel van Youtube zoals hieronder bij een video van Kanye West. Vevo upload dus onder andere officiële muziekvideo’s van de grote maatschappijen, maar wat doet het nog meer?

runaway

Vevo is met de komst van Nederlandse Vevo video’s in 11 landen beschikbaar en heeft ruim 75.000 muziekvideo’s en meer dan 21.000 nummers in de catalogus. Naast de video’s die horen bij de liedjes van artiesten kan je met Vevo ook live concerten bekijken of later terugkijken.  En daar blijf het niet bij. Ook kan je interviews bekijken, afspeellijsten maken via Facebook en je nummers uit iTunes matchen met video’s van Vevo.

Vevo was in eerste instantie bedoeld als alternatief voor Youtube. De grote muziekmaatschappijen verwijderden hun muziekvideo’s en plaatsten deze op Vevo. Op deze manier dient Vevo als officieel kanaal voor hun video’s. Als snel werd er echter vrede gesloten met Youtube en ontstond een samenwerkingsverband waardoor Vevo ook op Youtube te zien is.

Naast de uitbreiding van de beschikbaarheid in nog meer landen heeft Vevo zich ook uitgebreid met apps voor iPhone, Android en Windows Phone. Een app voor Xbox is onderweg. Twee weken geleden is ook Vevo TV gelanceerd.  Vevo TV is een online tv-kanaal met non-stop muziek uitgekozen door  een muziekredactie. Een beetje zoals MTV ooit was toen ze nog gewoon muziekvideo’s uitzonden. Helaas is Vevo TV tot nu toe alleen in de VS en Canada beschikbaar.

Ten slotte de plus en-minpunten onder elkaar. Waarom zou je Vevo wel of juist niet gaan gebruiken?

Pluspunten
– Op een toegankelijke manier video’s van grote Nederlandse artiesten kijken in Full HD.
– Naast een website ook een app voor iPhone, Android en Windows Phone en goede ondersteuning voor Xbox en Apple TV.
– Fijne plek om muziekvideo’s te kijken door de mooie vormgeving.
– Afspeellijsten maken met vrienden en muziek uit je iTunes matchen met video’s.
– Live concerten kijken!

Minpunten
– Op Youtube is hetzelfde ook in veelvoud te vinden.
– Beperkte hoeveelheid artiesten. Doordat Vevo wordt beheert door grote muziekmaatschappijen ontbreken de iets kleinere artiesten.
– Video’s bekijken op je telefoon is vaak lastig door traag internet, met de komst van  4G is dat echter wel verbeterd.

Wat is jouw mening over Vevo en ga jij het gebruiken nu het ook in Nederland beschikbaar is?

 

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant